Træning

Motion for mennesker med handicap

Pedalier Entraineur terapeutique

Motion for kørestolsbrugere og mennesker med stærk nedsat gangfunktion

Sundhedsstyrelsen har gennem en lang række år, promoveret anbefalinger for fysisk aktivitet. Deres anbefalinger lyder på at det er yderst vigtigt, at den voksne del af befolkningen er fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen. Dette gælder også for handicappede, men selvfølgelig er der individuelle behov og hensyn man skal tage højde for.

Fordelene ved handicap træning er at du somregel opdager at du kan meget mere end du troede, og det giver ofte selvtillid. Som handicappet får du en bedre motorik, bliver stærkere og kommer i form. Du får energi, glæde og bliver mere selvhjulpen. Du er ligeså med at mindske risikoen for en lang række sygdomme så som;

 • Hjertekarsygdomme
 • Blopdpropper
 • Forhøjet blodtryk
 • Ledskader
 • Knoglebrud

Kroppen fungerer bedre ved at få motion, både på det mentale plan men ligeså, er det rigtig godt for din krop.

Ved at du er fysisk aktiv – også med et handicap, styrker det:

 • Hjertets pumpefunktion, således at hjertet bedre kan pumpe blod rundt i kroppen
 • Giver en bedre iltoptagelse
 • Bidrager med en bedre blodcirkulation
 • Forbedrer ens styrke
 • Det styrker din fleksibilitet og bevægelsesevne

Muligheder for motion som handicappet og kørestolsbruger

I Danmark udøves der mange forskellige idrætsgrene til folk med handicap. Det bliver således stadig muligt for handicappede at have en idrætsgren, fordi idrætten er tilrettelagt efter hvad din funktionsnedsættelse er.

Handicaptræning er tilpasset dit handicap og dine behov. For eksempel findes der;

 • Svøming
 • Ridning
 • Kørestolsrugby
 • Racerunning
 • El-hockey

Ridning er ofte en af de sportsgrene der er populær blandt handicappede. Det er en sportsgren der giver bedre motorik og kropskontrol, og det styrker din core stabilitet. Ridning giver en god stabilitets og styrketræning for stort set hele din krop. Du får brugt dine inderlår, baglår, mave, ryg og arme i ridning.

I kørestolen har du rigtig mange muligheder, fx atletik, aerobic, basketball, bordtennis, bueskydning, kørestolsdans, skydning osv. Dansk Handicap Idræts Forbund tilbyder 29 forskellige idrætsgrene, så der er mange muligheder for dig med et handicap.

Se mere om de forskellige aktiviteter her:  Aktiviteter for mennesker med handicap på dhif´s hjemmeside

Hos Lemco har du mulighed for at opleve effekten af ridning på en af vores træningsmaskiner.

Vores El Ridemaskine kan bidrage til at du kan få styrket dine muskler og trænet din balance. Vores Combi Bike Plus mobilitetstræner er den eneste på markedet som synkront træner både arme og ben med BEAT Teknologi. Derved kompenseres for muskler der er svage i en side eller en paretisk / amputeret kropsdel.

På denne måde kan det blive lidt sjovere at dyrke motion, som supplement til den genoptræning du er i gang med.

Ring til os for yderligere spørgsmål på 3325 4002

LEMCO Rehab & Fysio er specialister i løsninger til mennesker med bevægelseshandicap.

Vores løsninger spænder bredt og er unikke. Løsningerne hjælper ofte både den pårørende og personen med handicap til en lettere og mere tilfredssstillende hverdag.

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os !

Genoptræningscykel til brug fra kørestol (leje)

DKK 1.500,00DKK 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. 30 Dages opsigelse. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
 • Plejehjem
 • Bofælleskaber
 • Hospitaler
 • Genoptræningscentre
 • Korttidsafsnit
 • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.

Leje af træningscykel til genoptræning

DKK 999,00DKK 1.500,00 Inkl. Moms
Leje af træningscykel pr. måned som supplement til genoptræning efter eks. knæ / hofte er som noget helt unikt muligt for private hos LEMCO. NYHED: Der kan bestilles indbæring med Danske Fragtmænd (kontakt os for konkret tilbud) CORONA UPDATE: Vi er blevet lagt ned af Danskere der vil leje motionscykel og kan "knap følge med". Vi får dog løbende cykler tilbage fra udlejning så ring og gerne op !  Cyklerne er i den kendte Kettler kvalitet eller bedre. Hele Europa er støvsuget for motionscykler i god kvalitet. Vi har p.t. Nye lækre stabile motionscykler til leje. Det kan betale sig at kontakte os i god tid inden du skal bruge den.

Motionscykel til Stol / Kørestol – Lemco Combi Bike Plus

DKK 18.900,00DKK 21.143,75 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den ubetinget bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering! HMI Nummer: 109 444

Pedaltræner med specialpedaler

DKK 2.450,00 Inkl. Moms
Pedaltræner i bedste kvalitet som hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Denne lille træningscykel er i helt speciel god kvalitet og modstanden er magnetisk, vedligeholdelsesfri og kan varieres trinløst. Pedaltræneren kan afhentes personligt I Helsingør hvor vi har lager. Hvis du allerede har købt en pedaltræner andetsteds - hvor fødderne støder på gulvet - på selve træneren eller hvor fødderne falder af pedalerne, så kontakt os for vejledning i hvordan du får den perfekte lille pedaltræner der kan dækker dit behov. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Cyklen kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet CORONA, idet pedalerne har hælkappe falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Sofacyklen tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i sofacyklen sikrer behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt hvor man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen som med trænere uden pedaler med hælkappe.
I TVIVL?

KONTAKT MIG VENLIGST !

FÅ HJÆLP OG VEJLEDNING
Er du i tvivl om vi kan hjælpe netop dig ?

Med 30 års erfaring er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig. Ring mig op på tlf. 3325 4002 for råd og vejledning.

Det vil glæde mig at hjælpe dig.

Carsten-Lemche ceo lemco
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

2 har kommenteret på “Motion for mennesker med handicap

 1. Elsa Christensen siger:

  Hej,
  Jeg vil gerne spørger om i har trænning for Parkinson. patienter som sidder i
  Det drejer sig om min mand der vil have forskellige træning for at han kan begynde at går igen.
  Han skal trænes i at styrke sine ben , fødder, arm Med vægten,,romaskine ,cykel m.m. i,der har vi erfaring at han har klaret meget fint, da han blev træne, men på grund at han fik en lille blodprop i lungen,to gange lungebetændelse, og en md i rehabiliterincenter og til sidst har han ikke kunne få nogen form for trænning på grund af Corona tid , har min mand ikke kunne dyrke motion .
  Mit andet spørgsmål er om i kan kommer herhjemme og træne Flemming ,eller om i I har et sted han kan træne her i det indre by, vi bor på Christianshavn.
  Undskyld alle de spørsmål,men vi/ jeg er lidt desperat .
  Med venlig hilsen
  Flemming og Elsa Christensen
  PS. Min man har bevilling af sin læge til både at træne herhjemme og i en center.

  1. Kære Elsa,

   Tak for dit fine spørgsmål. Min far havde Parkinson, så det er en sygdom jeg desværre kender alt for meget til. Parkinson træning kan være svært at finde frem til, i hvertilfælde en måde hvorpå man kan træne så meget man har lyst til.

   Vores motionscykel er egnet – også til at træne med når man har Parkinson, desværre er eneste måde hvor Parkinsonforeningen vil videreformidle denne unikke mulighed er gennem at jeg skal købe annoncer i deres blad. Da jeg blot er en lille iværksætter og ikke producerer medicin til skyhøje priser så er der ikke midler til at annoncere på livet løs.

   Mange med Parkinson henviser til mig, men det kræver at man er bekendt med muligheden. Den mobilitetstræner som jeg har udviklet: LEMCO COMBI BIKE PLUS tænker jeg kan være ideel- Den bruges allerede af mange med Parkinson der ønsker at træne mere end der bliver tilbudt af staten.

   Jeg foreslår at du ringer mig op, så skal jeg forklare hvordan motionen kan hjælpe din mand.

   Bemærk at vi ikke er fysioterapeuter med kendskab til Parkinson, men jeg skal love dig for at vi er specialister i netop vores form for træning, som mange med Parkinson også benytter sig af.

   Ring mig endelig op på tlf: 3325 4002 så skal jeg nok hjælpe jer !

   Venlig hilsen

   Carsten Lemche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *