Andet, Træning

Bliv klogere på demens

Hvad skyldes demens?

De fleste tror at demens er aldersbetinget, men det er dog blot en myte. Demens er ikke en naturlig følge af at blive ældre. Dog er risikoen for demens større når du er ældre, end yngre. Tit kan svækkelse af hukommelsen forveksles med demens, men ofte skyldes årsagen til demens en belastning, depression eller en tumor.

Fakta om demens

I Danmark lever 70.000-85.000 mennesker med en demenssygdom. Heraf har cirka 50.000 Alzheimers sygdom. Mere end 200 forskellige sygdomme medfører demens. Dog er der mange af dem der sjældne. De typiske sygdomme der leder til demens, er sygdomme der ofte indebærer at bestemte typer af hjerneceller går til grunde.

Disse sygdomme er

Alzheimers sygdom
Lewy Body Demens
Frontotemporal demens
Andre sjældne demenssygdomme

Demens er fremadskridende og kan ikke helbredes. Der findes ingen helbredende kur mod sygdommen.

Faktorer der mindsker risikoen for demens

Flere undersøgelser peger på at fysisk aktivitet og sund kost er med til at mindske risikoen for at udvikle demens. Samt bliver det også påpeget at rygning og type 2-diabetes kan øge risikoen for demens.

Symptomer på demens

De tidlige tegn på demens er

 • Man glemmer aftaler, gøremål, mærkedage og beskeder
 • Det kan være problemer med sige specifikke ord/ navne, samt benævne ting
 • Problemer med at udføre en motorisk og kognitiv opgave
 • Gøremål så som påklædning, indkøb og madlavning, kan være svært for den demente
 • Andre symptomer som ændring i adfærd, angst, depression, irritabilitet, apati/svækket initiativ og vrangforestillinger

Uanset hvilke symptomer man starter med at have, vil en demenssygdom altid fører til en nedsat funktionsevne i ens hverdag.

Sværhedsgrader for demens

Ofte ses der forskellige grader af demens. Man opdeler demens i tre grader; Let, Moderat og Svær.

 • Let; Let demens er hvor du stadig kan leve, uden hjælp fra andre. Den dementes kognitive svækkelse gør at deres dagligdagsaktiviteter bliver påvirket. For eksempel hvor nøglerne ligger henne, glemte aftaler og beskeder
 • Moderat; Den demente har brug for hjælp af andre til f.eks indkøb og økonomi. De simple dagligdagsaktiviteter kan godt udføres alene, men den kognitive svækkelse gør at den demente kun husker kortvarigt. De har svært ved basale detaljer og huske hvad de har lavet for nylig, samt huske navne på nære venner og familie
 • Svær; Her er den demente fuldstændig afhængig af andre. Nu er den kognitive svækkelse blevet så svær at den demente ikke kan indlære nyt, gammel viden. Selv den nære familie kan ikke huskes. Sygdomsforløbet kan varierer fra år til årtier.

I det samlede antal af mennesker med demens har man estimeret at;

 • Let demens udgør 55 pct.
 • Moderat demens 32 pct.
 • Svær demens 12,5 pct.

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os !

Genoptræningscykel til brug fra kørestol (leje)

DKK 1.500,00DKK 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
 • Plejehjem
 • Bofælleskaber
 • Hospitaler
 • Genoptræningscentre
 • Korttidsafsnit
 • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.

Leje af træningscykel til genoptræning

DKK 999,00DKK 1.500,00 Inkl. Moms
Leje af træningscykel pr. måned som supplement til genoptræning efter eks. knæ / hofte er som noget helt unikt muligt for private hos LEMCO. NYHED: Der kan bestilles indbæring med Danske Fragtmænd (kontakt os for konkret tilbud) CORONA UPDATE: Vi er blevet lagt ned af Danskere der vil leje motionscykel og kan "knap følge med". Vi får dog løbende cykler tilbage fra udlejning så ring og gerne op !  Cyklerne er i den kendte Kettler kvalitet eller bedre. Hele Europa er støvsuget for motionscykler i god kvalitet. Vi har p.t. Nye lækre stabile motionscykler til leje. Det kan betale sig at kontakte os i god tid inden du skal bruge den.

Motionscykel til Stol / Kørestol – Lemco Combi Bike Plus

DKK 18.900,00DKK 21.143,75 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den ubetinget bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering! HMI Nummer: 109 444

Pedaltræner med specialpedaler

DKK 2.450,00 Inkl. Moms
Pedaltræner i bedste kvalitet som hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Denne lille træningscykel er i helt speciel god kvalitet og modstanden er magnetisk, vedligeholdelsesfri og kan varieres trinløst. Pedaltræneren kan afhentes personligt I Helsingør hvor vi har lager. Hvis du allerede har købt en pedaltræner andetsteds - hvor fødderne støder på gulvet - på selve træneren eller hvor fødderne falder af pedalerne, så kontakt os for vejledning i hvordan du får den perfekte lille pedaltræner der kan dækker dit behov. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Cyklen kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet CORONA, idet pedalerne har hælkappe falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Sofacyklen tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i sofacyklen sikrer behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt hvor man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen som med trænere uden pedaler med hælkappe.
I TVIVL?

KONTAKT MIG VENLIGST !

FÅ HJÆLP OG VEJLEDNING
Er du i tvivl om vi kan hjælpe netop dig ?

Med 30 års erfaring er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig. Ring mig op på tlf. 3325 4002 for råd og vejledning.

Det vil glæde mig at hjælpe dig.

Carsten-Lemche ceo lemco
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *