Gangbesværede, Genoptræning, Hjælpemidler, Kørestolsbrugere, Træning

Træning til demente

Fysisk træning af mennesker med demens / Konditionstræning !

Allerede i den tidlige fase af sygdommen ses det at demente har et nedsat fysisk aktivitetsniveu, samt nedsat funktionsniveau svarende til ens alder.

Demente oplever nedsat ganghastighed, balance, kondition og muskelstyrke.

Tilbud/ hjælp til træning af mennesker med demens

Demente vil opleve at efterhånden som sygdommen udvikler sig, bliver de mere og mere afhængig af støtte, pleje og omsorg.

Pleje og omsorg gives både i kommunen og på hospitalerne, hvilket både omfatter sundhedsfaglige og socialfaglige metoder og indsatser.

Kommunerne er i følge serviceloven §83a forpligtede til at tilbyde hjælp og pleje til personer som har behov for dette, f.eks. som følge af demens. Læs mere på retsinformation

Tilbud til den demente

• Personlig pleje
• Praktisk hjælp i hjemmet
• Socialpædagogisk bistand
• Genoptræning
• Vedligeholdende træning

Disse behov skal tilbydes straks efter diagnosticeringen og indtil slutningen af livet. Der skal sikres den bedst mulige mestring og livskvalitet for den demente, men ligeledes også for de pårørende.

Det er yderst vigtigt for den demente at behandlere, kontaktpersoner og personale har viden om demens, så de kan give den bedste kvalificeret omsorg og pleje

Effekten af træning for mennsker med demens

Der er lavet mange studier og undersøgelser om hvorvidt træning og fysisk aktivitet kan have en hjælpende effekt på demens. Undersøgelser har vist at fysioterapi/ træning kan have en effekt på for eksempelvis irritabilitet, uro, rastløshed, aggression og apati.

Træningsløsning til dig

Hos Lemco ser vi mange kunder der er glade for vores Lemco Combi Bike Plus.

Det er en træningscykel, enkel at bruge og egnet til ældre der nemt passes ind i en almindelig dagligstue, samtidig med vi også tit ser den i fysioterapien.

Vores kunder finder Combi Træningscyklen meget tilfredsstillende på en lang række punkter.

Vi ser kunder der får pulsen op, og får gang i blodcirkulationen med denne træningscykel. Den giver mulighed for både at træne dine ben og arme – samtidig.

Vi kan hjælpe med at finde den rette træningsløsning til dig!

Vi ser at vores Combi Bike ofte er den rette træningsmaskine der kan hjælpe dig med at få en aktiv hverdag.
Ring til os for mere information på 3325 4002 og få mere information.

Du kan også gå direkte til vores webshop ved at klikke Køb motionscykel egnet til demensramte hos lemco

Hvem er tilknyttet den demente?

Det er vigtigt at behandlingen til demente bliver superviseret af et fagpersonale der har erfaring med demenssygdomme og viden indenfor;

  • Funktionsniveau
  • Motorisk træning
  • Træningsintensitet
  • Motivation og kommunikation

Her er blandt andet fysioterapeuter fagfolk der er uddannet til at varetage komplekse behandlingsforløb, og træning til mennesker med mange forskellige diagnoser. De har mulighed for at hjælpe den demente med at sikre kvaliteten under sygdomsforløbet. 
Fysioterapeuter kan bidrage til kvalitetsikring indenfor den træning og behandling der gives til demente.

Aktuelt om demens

Følg med i den akutelle dokumentar “En stille forsvinden” med den 49 årige bankdirektør, Bjørn Jacobsen som er ramt af Alzheimers sygdom.

Se hvordan Bjørn, hans hustru og deres tre børn klarer hverdagen med tanke på at Bjørn aldrig bliver den han var, og at de på sigt vil miste ham. Se udklip af dokumentaren Se en stille forsvinden på DR´s hjemmeside

Se videoen om Dr. Mary Newport fra Florida, der har en 32 årige mand, Steve som får diagnosticeret Alzheimers.

Efter flere forsøg med medicin mod Alzheimers hører de at kokosolie, har vist sig at have en positiv effekt på Alzheimers.

Efter Steve havde indtaget 2 spiseskefuld kokosolie om dagen, så hans kone allerede forbedringer i form af at Steve fik mere energi og var mere frisk når han stod op.

Hun så at han fik mere personlighed, og han havde nemmere ved at finde ordene frem under en samtale. Steve har afprøvet et par forskellige medicinske præparater, dog uden effekt.

De taler om at Alzheimers er “Diabetes of the Brain” Se mere Se youtube video om demens

På plejehjem cykler de demente med video !

Masser af ture på video hjælper til at få de gode samtaler når man er på plejehjem.

Her og nu oplevelser som de pårørende ofte kalder de flotte ture !

Bestil træningsvideoer til bla. demens plejehjem herunder. Indtil 31 dec 2020 leveres systemet med over 80 videoer til samme pris.

VideoRehab pakke 1

kr. 5.937,50 Inkl. Moms
Tilføj til kurv

VideoRehab pakke 2

kr. 5.937,50 Inkl. Moms
Tilføj til kurv

VideoRehab pakke 3

kr. 5.937,50 Inkl. Moms
Tilføj til kurv

VideoRehab Træningsstation VR

kr. 29.975,00kr. 118.690,00 Inkl. Moms
Vælg udgave This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.