Genoptræning

Genoptræning efter serviceloven eller sundhedsloven

genoptraening-og-vedligeholdeldende-traening-paragraf-86

Genoptræning

Står man selv eller en pårørende over for et genoptræningsforløb, er det en god ide, at vide hvad man forvente og hvad lovgivningen er på området. På den måde sikrer man sig som borger får bedst mulige betingelser for en effektiv genoptræningsperiode efter hospitalsindlæggelse ofte som følge af langvarig sygdom.

Derfor har vi kort samlet de vigtigeste dele af lovgivningen vedr. genoptræning efter serviceloven, samt udvalgt nogle relevate links, hvor man kan læse mere, og forberede sig med til mødet med det offentlige system.

Serviceloven paragraf 86 – Genoptræning efter serviceloven

§ 86, stk.1: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde genoptræning til afhjælpning af fysisk funktionsnedsættelse forårsaget af sygdom, der ikke behandles i tilknytning til en sygehusindlæggelse.

Formålet med dette er, at borgeren efter sygdom, (der ikke er behandlet på sygehus), genvinder tabte fysiske funktioner og færdigheder i en sådan grad at borgeren efterfølgende selv kan forbedre og vedligeholde disse.

Sundhedsloven paragraf 140 – Genoptræning efter sundhedsloven

§ 140: I forbindelse med udskrivning fra hospital udfærdiger sygehuset en genoptræningsplan. På bagrund af denne genoptræningsplan tilbyder kommunalbestyrelsen vederlagsfri genoptræning.

 

Links om genoptræning og vedligeholdende træning.

Her er en glimrende pdf, hvor Aalborg Kommune fortæller hvad man kan forvente og hvad man skal være opmærksom på som borger i forbindelse med genoptræning og vedligeholdende træning i forhold til paragraf 86

/wp-content/uploads/2020/07/Traeningsomraadet-paragraf-86.pdf

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os !

Leje af Genoptræningscykel til brug fra kørestol

kr. 1.500,00kr. 4.500,00 Inkl. Moms
Vælg udgave

Leje af træningscykel til genoptræning

kr. 999,00kr. 1.500,00 Inkl. Moms
Vælg udgave

Pedaltræner med specialpedaler og velcro

kr. 2.895,00 Inkl. Moms
Tilføj til kurv

Sidde Motionscykel til Stol / Kørestol

kr. 20.758,75kr. 23.625,00 Inkl. Moms
Vælg udgave
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.