Sengecykel til hospitalsseng

Dialysepatienter cykler i sengen i timevis

Dialysepatienter cykler i sengen i timevis

Senge-cykling tre timer tre gange om ugen !

Dialyse i 9 timer om ugen kræver en god fysik.

Det er blevet en hel anden afdeling – også for os sygeplejesker

 

Det hele startede på dialysen på Holstebro sygehus.

Ole, har diabetes, nyresvigt og er blind grundet sin diabetes. Nu cykler han ca. 2 timer af de 3 timer han ligger i dialyse – Og han elsker det. De cykler ned gennem forskellige kontinenter i deres fantasi, og fortæller om hvad de oplever undervejs. De har på været hele Europa og hele Afrika rundt

Afdelingen fik først en sengecykel, og lysten til at bevæge sig fysisk i sengen med sengecykling bredte sig som en steppebrand.

I dag har Holstebro Sygehus ca. 8 cykler som alle er i brug dagligt.

Der føres cykel-dagbøger og der konkureres mellem afdelingerne. Så lang tid træning for personer som kan have svært ved at få nok fysisk aktivitet i hverdage, giver effekt.

Gevinster ved sengecykling

Oles gevinst ved sengecyklingen er bl.a

  • Mindre gener i benene efter dialyse
  • Lettere at styre blodsukker
  • Glæde ved fysisk aktivitet

Ole fik Nyreforeningen i Holstebro til at sponsorere nogle af cyklerne, og taxaselskabet der kører til og fra sygehus står også for et par af cyklerne.

Efterfølgende har mange dialyseafdelinger i landet indført sengecykling, enkelte endda også armtræning, da det er belastende for armen at ligge stille i så lang tid.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.