Fonde og legater

Fonde – Kommuner & Private

Fonde kommuner kan søge til anskaffelse af bl.a. træningscykler

Vi forsøger at inspirere og hjælpe vores kunder til lettere at kunne finde penge til plejehjem og hospitaler ved at søge fonde.

Nordea Fonden

Nordea-fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv; aktiviteter, der er sunde for sjæl eller legeme. De har fokus på sundhed, motion, natur og kultur. Desuden støtter de uddannelse, forskning og innovation – særligt inden for de fire fokusområder.
De vægter aktiviteter af høj kvalitet og originalitet, som aktivt involverer mange mennesker. De støtter både store og små projekter – lokalt, regionalt og nationalt. Alle projekter skal have et klart tilhørsforhold til Danmark

Ansøgning: Kontakt Kirsten Skjoldager
Tlf:
4070 3783
email:
[email protected]

Helene Elsass fonden

Ludvig og Sara Elsass Fond støtter nedenstående formål, der er angivet i prioriteret rækkefølge:

 • Primært personer med cerebral parese (spastisk lammede), men andre fysisk eller psykisk handicappede kan også søge om støtte.
 • Lægelig, pædagogisk, terapeutisk, social og anden forskning samt praktisk gennemførelse af forskningsresultater støttes med henblik på forbedring af handicappedes helbred og livsvilkår.
 • Andre beslægtede foranstaltninger eller projekter, der kan være af betydning for personer med cerebral parese og andre handicappede.
 • Sekundært dansk kunst og kultur.

Bemærk, Elsass Fonden yder under normale omstændigheder ikke støtte til løbende drift og administration for institutioner, institutter og organisationer, ej heller kommercielle formål, sponsorater og generelle indsamlinger.

Ansøgning: ansøgningsskema hentes fra fondens hjemmeside.

Ludvig og Sara Elsass Fond
Holmegårdsvej 28
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 90 95 65
E-mail: [email protected]

Bevica Fonden

Bevica Fonden startede oprindeligt som en humanitær organisation i 1872 og udviklede sig senere til en egentlig virksomhed med et stærkt socialt engagement. I dag er Bevica en erhvervsdrivende fond, der gennem aktiv formuepleje sikrer, at der er et vedvarende økonomisk fundament til at gøre en forskel overfor mennesker med bevægelseshandicap.

Fonden arbejder for at give mennesker med bevægelseshandicap den størst mulige selvstændighed gennem samarbejde og partnerskaber med handicaporganisationerne, vidensinstitutioner, andre fonde og parter.

Bevica Fonden er en erhvervsdrivende fond, der gennem aktiv formuepleje sikrer, at der til stadighed er økonomisk basis for støtte til mennesker med bevægelseshandicap. Herudover engagerer Bevica Fonden sig i forsknings- og udviklingsarbejde med særligt fokus på bevægeapparatet.

Fondens formål er at medvirke til at give mennesker med bevægelseshandicap størst mulig selvstændighed og uafhængighed bl.a. gennem økonomisk støtte til forskning og bevægelsesfremmende aktivitet.

Fonden støtter også mindre projekter

Der kan søges om støtte til projekter der er med til at give mennesker med bevægelseshandicap den størst mulige selvstændighed og uafhængighed. Det kan eksempelvis være til udvikling og etablering af tilgængelighedsløsninger og til indkøb af hjælpemidler til selvejende institutioner eller foreninger. Der kan ikke søges om støtte til etablering af tilgængelighedsløsninger i eget hjem.

Sportsklubber og idrætsforeninger kan også søge om støtte til indkøb af særligt udstyr. Eksempelvis til elkørestol til rugby. Der kan max. søges om støtte på op til 50.000 kr.

Grosserer Christian Hansen og hustru Ellen Hansens Legat


Det er primært Klinik for Rygmarvsskader i Hornbæk eller Vestdansk Center for Rygmarvsskade (tidl. Paraplegifunktionen) i Viborg og personer der er / eller har været indlagt på de to institutioner,  der kan søge om støtte.

Deadline for ansøgning er 21. februar
Eventuel bevilling uddeles på legatstifternes bryllupsdag den 16. maj.

Vi har ualmindelige løsninger på almindelige problemer

Dictus Dropfods Bånd / Dropfodsskinne

kr. 1.375,00 Inkl. Moms
Vælg udgave

FlexyFoot Stødabsorberende fod til krykke – Meget Skridsikker

kr. 215,20 Inkl. Moms
Vælg udgave

Leje af Genoptræningscykel til brug fra kørestol

kr. 1.500,00kr. 4.500,00 Inkl. Moms
Vælg udgave

LEMCO SmartStol

kr. 5.900,00 Inkl. Moms
Vælg udgave

Pedaltræner med specialpedaler og velcro

kr. 2.895,00 Inkl. Moms
Tilføj til kurv

Sidde Motionscykel til Stol / Kørestol

kr. 20.758,75kr. 23.625,00 Inkl. Moms
Vælg udgave

Tornado dupsko til krykke fra Thomas Fetterman

kr. 232,50 Inkl. Moms
Tilføj til kurv
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

4 har kommenteret på “Fonde – Kommuner & Private

 1. hjernen siger:

  hej. Jeg skriver dette, da jeg ryger længere og længere nede i et stort sort hul, jeg har søgt hjælp på min kommune til hjælpemidler om en arbejdstation som vil hjælpe mig i køkenet, og en elevations seng 2 delt og max 160×200, så jeg evt. kan sove en hel nat uden at vågne med mange ryg smerter.deværrekan jeg ikke få mere genoptræning end den jeg får nu hjemmetræning hvor jeg gå rundt ude på svale gangen med min stok og min drop fodsskinne som virkelig har hjulpet mig op o g gå Digevangg gå, min drøm er at få en sko med dropfods skinde indlagt, men vi har brug hele vores opsparing ca. 50.000,- på at min mand kunne bessøge mig på RngstedHave, hvor jeg var indlagt fra 12/5til den , 15/8 2022 hvor jeg blev overflyttet til Rehabliteringshuset Digevang
  jeg fik eførst en blodprop i højre venstreside som førster en blopropefterfulgt af en blødning samme sted natten imellem 18/og 19april2022.
  og har udviklede svær venstre sidig hemiparalysyse, af
  en relativ svær hjerneskade højre side efter først en blodprop derefter en blødning samme sted har mistet retten til at køre bil mistet mit arbejde som jeg var meget glad for (pga betydelig kognitive problemer, herunder neglect og komplet hemianopsi) har mistet mit arbejde da mit køre kort er fratagt mig for evigt, jeg arbejde med at køre mad ud til kantiner som ikke havde en mad mor. og mad til fester og var med til at pynt op til festen samt stå foropfylning
  det første jeg faldt over på jeres hjrmmeside er jeres cykel ben træner derefter jeres letvægt køre stol med vores penege er brug øv øv. jeg bliver mere og mere ked af det har virkelig brug for hjælp til at håndtere alt det der forgå i mit hoved også.
  mrd venlig hilsen Kimie Feifer H¨berikan hjælpe os/mig

  af buffeen under festenen samt deltog også med at lave bestilte sunde sanwich til bl.a.kirkelige anc.eller andre ønsker, jeg har hele mine ca. 62 somre elskede at køre bil og lave mad, min elskede mormor lærte mig at lave mad, til trods for jeg kun har højre arm der virker som normalt ,kan jegstadig lave god mad.

  1. Kære Kimie,

   Tak for din lange og beskrivende forklaring om din situation. Jeg tror det bedste du kan gøre er at ringe mig op.

   Tel: 3325 4002 i arbejdstiden…

   VH Carsten Lemche, ejer og opfinder

 2. BENTE NIELSEN siger:

  Jeg har en forespørgsel. Om vi evt. kan komme i betragtning til et tilskud.
  Jeg har et rengørings firma og en alternativ klinik med massage. Jeg har gjort rent på 3 bosteder i sammenlagt ca 25 år i beboers fællesrum
  under paragraf 85, samt en del af beboerne modtager massage 1 – 2 x i måneden.
  for år tilbage var der en del arrangementer med pædagogerne som desværre er blevet meget mindre de sidste år.
  Jeg har så arrangeret en jule- og sommer komsammen, hvor vi samles på et lokalt spise sted og hygger os med mad og socialt samvær.
  DET ER NOGET VI ALLE VÆRSÆTTER RIGTIGT MEGET.
  Håber at høre fra jer.
  kh Bente Nielsen
  Bentes hjemmeservice
  Klinik Solstrålen

  1. Hej Bente.

   Tak for din henvendelse, jeg skal bede dig henvende dig til fonden for at få assistance / søge fonde…

   VH Carsten Lemche

Der er lukket for kommentarer.