Fonde og legater

Fonde – Kommuner & Private

Fonde kommuner kan søge til anskaffelse af bl.a. træningscykler

Vi forsøger at inspirere og hjælpe vores kunder til lettere at kunne finde penge til plejehjem og hospitaler ved at søge fonde.

Nordea Fonden

Nordea-fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv; aktiviteter, der er sunde for sjæl eller legeme. De har fokus på sundhed, motion, natur og kultur. Desuden støtter de uddannelse, forskning og innovation – særligt inden for de fire fokusområder.
De vægter aktiviteter af høj kvalitet og originalitet, som aktivt involverer mange mennesker. De støtter både store og små projekter – lokalt, regionalt og nationalt. Alle projekter skal have et klart tilhørsforhold til Danmark

Ansøgning: Kontakt Kirsten Skjoldager
Tlf:
4070 3783
email:
ks@nordeafonden.dk

Helene Elsass fonden

Ludvig og Sara Elsass Fond støtter nedenstående formål, der er angivet i prioriteret rækkefølge:

 • Primært personer med cerebral parese (spastisk lammede), men andre fysisk eller psykisk handicappede kan også søge om støtte.
 • Lægelig, pædagogisk, terapeutisk, social og anden forskning samt praktisk gennemførelse af forskningsresultater støttes med henblik på forbedring af handicappedes helbred og livsvilkår.
 • Andre beslægtede foranstaltninger eller projekter, der kan være af betydning for personer med cerebral parese og andre handicappede.
 • Sekundært dansk kunst og kultur.

Bemærk, Elsass Fonden yder under normale omstændigheder ikke støtte til løbende drift og administration for institutioner, institutter og organisationer, ej heller kommercielle formål, sponsorater og generelle indsamlinger.

Ansøgning: ansøgningsskema hentes fra fondens hjemmeside.

Ludvig og Sara Elsass Fond
Holmegårdsvej 28
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 90 95 65
E-mail: elsassfonden@elsassfonden.dk

Bevica Fonden

Bevica Fonden startede oprindeligt som en humanitær organisation i 1872 og udviklede sig senere til en egentlig virksomhed med et stærkt socialt engagement. I dag er Bevica en erhvervsdrivende fond, der gennem aktiv formuepleje sikrer, at der er et vedvarende økonomisk fundament til at gøre en forskel overfor mennesker med bevægelseshandicap.

Fonden arbejder for at give mennesker med bevægelseshandicap den størst mulige selvstændighed gennem samarbejde og partnerskaber med handicaporganisationerne, vidensinstitutioner, andre fonde og parter.

Bevica Fonden er en erhvervsdrivende fond, der gennem aktiv formuepleje sikrer, at der til stadighed er økonomisk basis for støtte til mennesker med bevægelseshandicap. Herudover engagerer Bevica Fonden sig i forsknings- og udviklingsarbejde med særligt fokus på bevægeapparatet.

Fondens formål er at medvirke til at give mennesker med bevægelseshandicap størst mulig selvstændighed og uafhængighed bl.a. gennem økonomisk støtte til forskning og bevægelsesfremmende aktivitet.

Fonden støtter også mindre projekter

Der kan søges om støtte til projekter der er med til at give mennesker med bevægelseshandicap den størst mulige selvstændighed og uafhængighed. Det kan eksempelvis være til udvikling og etablering af tilgængelighedsløsninger og til indkøb af hjælpemidler til selvejende institutioner eller foreninger. Der kan ikke søges om støtte til etablering af tilgængelighedsløsninger i eget hjem.

Sportsklubber og idrætsforeninger kan også søge om støtte til indkøb af særligt udstyr. Eksempelvis til elkørestol til rugby. Der kan max. søges om støtte på op til 50.000 kr.

Grosserer Christian Hansen og hustru Ellen Hansens Legat


Det er primært Klinik for Rygmarvsskader i Hornbæk eller Vestdansk Center for Rygmarvsskade (tidl. Paraplegifunktionen) i Viborg og personer der er / eller har været indlagt på de to institutioner,  der kan søge om støtte.

Deadline for ansøgning er 21. februar
Eventuel bevilling uddeles på legatstifternes bryllupsdag den 16. maj.

Vi har ualmindelige løsninger på almindelige problemer

Dictus Dropfods Bånd / Dropfodsskinne

DKK 1.275,00 Inkl. Moms
Dictus Dropfods Båndet løfter for-foden og er egnet til personer, der oplever at en dropfodsskinne er for besværlig, fungerer dårligt - giver stiv gang eller hvis man blot ønsker at bruge almindelige snøresko, selvom man har dropfod. Danmarks bedste og billigste dictusbånd Samme bånd sælges hos flere bandagister til 3 x prisen.  Du behøver ikke en bandagist til at tage mål til dit Dictusbånd. Båndet fås i fire størrelser, det er let at måle omkredsen af dit ben. Ved kommunal bevilling er der frit leverandør valg - køb dit bånd hos os, så er du sikker på at du får det originale Dictusbånd. Der er billigere kopier i omløb ! En WinWin løsning... til dig med dropfod. Dictus bør altid prøves først, før dyre stive dropfods-skinner... Bemærk - Vi lager-fører alene: Det originale gode holdbare Dictusbånd i blødt læder! Alt du ser på billedet er med i pakken med båndet (bortset fra min fod og målebånd)

FlexyFoot Stødabsorberende fod til krykke – Meget Skridsikker

DKK 215,20 Inkl. Moms
FlexyFoot Stødabsorberende Dupsko til krykke Kun fordele ved at bruge FlexyFoot Dupskoen med fjedrende effekt til krykker! Bemærk vi fører alene den originale FlexyFoot dupsko !
 1. Du går du langt sikrere med dine krykker
 2. Du tager større skridt
 3. Du får bedre og mere sikker gang på trapper
 4. Din gang bliver mere oprejst
 5. FlexyFoot giver bedre støtte på glat underlag
 6. FlexyFoot reducerer mikrostød
 7. Dine krykker "klikker" ikke så let med FlexyFoot
 8. Der kan monteres pigge til isglatte overflader
 9. FlexyFoot slides mindre end almindelige dupsko
 10. Designet i England
Det er blot nogle af de erfaringer vi har med flexyfoot dupsko´en til krykker... Der medfølger gummi ringe der kan monteres på foden, såfremt du er amputeret - eller hænger usædvanligt meget i krykken. Ringene reducerer lidt af affjedringen, - det er stort set kun være relevant hvis man er helt eller delvis ben-amputeret. Bemærk at der kan monteres is-pig på disse dupsko. FlexyFoot Ispig Prisen er pr. styk. Men fortvivl ikke om prisen, de holder mange gange bedre end alm dupper og er meget bedre at gå med !

Genoptræningscykel til brug fra kørestol (leje)

DKK 1.500,00DKK 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
 • Plejehjem
 • Bofælleskaber
 • Hospitaler
 • Genoptræningscentre
 • Korttidsafsnit
 • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.

LEMCO Core Trainer Advanced

DKK 23.900,00 Inkl. Moms
LEMCO CORE TRAINER Advanced - El hest til Rehab brug Elektrisk ridemaskine / elektrisk ridesimulator til alle med behov for at styrke musklerne i overkroppen grundet ulykke eller f.eks. medfødt handicap.

El hesten reducerer spasticitet og styrker kroppens core muskulatur.

Mange med funktionsnedsættelser benytter handicap ridning en gang om ugen, her kan der med vores elektriske hest suppleres ugentlig handicap ridning. På vores el-hest kan der trænes hver dag - flere gange - og dette hjemme uafhængig af ugedag. En ridemaskine kan stimulere balancen, og gennem daglig træning styrker ridetræneren overkroppen ved hjælp af de effektive ride bevægelser.

Dermed er ridesimulatoren / el-hesten ofte et godt supplement til ridefysioterapi.

Bemærk: Max 100 kg. (Kontakt os ved behov over 100kg.) Kontakt os venligst for afprøvning.

LEMCO SmartStol

DKK 4.750,00 Inkl. Moms
Senior stol med armlæn, der er helt unik og som hjælper gangbesværede og pårørende til let at sætte sig ved spisebordet på nem og behagelig samt sikker måde. Senior-Stolens overdel kan skydes ind til bordet, medens benene står fast på gulvet. SmartStolen kan drejes så den står parallelt med bordet så den er let at sætte sig i, stolen fås i flere farver.  Stolen triller ikke og man undgår at skulle “hoppe” ind til bordet, eller pårørende skal skubbe en tung ægtefælle ind til bordet, idet stolens overdel let kan “skydes” frem mod bordet. Stolen er unik og patenteret i mange lande. LEMCO er eneforhandler i Europa og vi har leveret langt over 500 af disse stole til private og plejecentre i Danmark og udland. 

Motionscykel til Stol / Kørestol – Lemco Combi Bike Plus

DKK 18.900,00DKK 21.143,75 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den ubetinget bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering! HMI Nummer: 109 444

Pedaltræner med specialpedaler

DKK 2.450,00 Inkl. Moms
Pedaltræner i bedste kvalitet som hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Denne lille træningscykel er i helt speciel god kvalitet og modstanden er magnetisk, vedligeholdelsesfri og kan varieres trinløst. Pedaltræneren kan afhentes personligt I Helsingør hvor vi har lager. Hvis du allerede har købt en pedaltræner andetsteds - hvor fødderne støder på gulvet - på selve træneren eller hvor fødderne falder af pedalerne, så kontakt os for vejledning i hvordan du får den perfekte lille pedaltræner der kan dækker dit behov. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Cyklen kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet CORONA, idet pedalerne har hælkappe falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Sofacyklen tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i sofacyklen sikrer behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt hvor man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen som med trænere uden pedaler med hælkappe.

Tornado dupsko til krykke fra Thomas Fetterman

DKK 232,50 Inkl. Moms
"Skridsikre" dupsko Tornado til krykker. Passer til Indesmed krykker og albue-stokke i aluminium  samt de ultra lette krykker i carbonfiber ! Tornado dupskoene kan også monteres på Ergodynamic krykkerne med fjedrende håndtag. Prisen er pr. styk. Minimums køb er 2 styk dupsko.
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *