Erfaringer med motionscykel til kørestol, Lemco combi bike model 2009

Kommunale erfaringer

Mange motionscykler til kørestol

Træningscykler til kommuner – Det er LEMCO Specialister i

I efteråret 2010 blev vi ringet op af en kommune der havde spurgt kommunens plejehjem om de ville have en motionscykel i julegave? idet der uventet var et budget-beløb der skulle bruges inden årets udløb.

Plejehjemmene havde vendt tilbage og fortalt at træningscykler med sadler, havde de nok af, men de ville gerne have en LEMCO Combi Bike til de beboere der ikke kan komme op på de almindelige træningscykler og hvor plejecenetret skal tilbyde vedligeholdelsestræning.

Kommunen kontaktede os og spurgte om vi kunne levere:  32 træningscykler, fordelt på 27 adresser i kommunen inden jul – samlede og klar til brug iden jul ?

– En udfordring der er svær at sige nej til.

Vi startede tidligt fra kontoret, samlede alle cyklerne på et centralt sted, klokken 14 sendte vi to 3X34 rundt og leverede alle cyklerne på 2 timer til 32 lokationer, inden klokken 16 om eftermiddagen.

En sjov historie om hvordan plejecentre, når de bliver spurgt, ønsker sig andre træningscykler end de træningscykler man nogle gange forestiller sig fra centralt hold.

Mange beboere på plejehjem er så dårlige at de ofte er kørestolsbrugere, til den gruppe borgere nedprioriteres ofte træning, men fakta er at det er en af de få aktiviteter som borgerne kan, og som giver mening. At styrke beboernes fysik giver bl.a.

  • Stærke borgere, der selv kan forflytte sig
  • Borgere der lettere kan tage tøj på
  • Borgere hvor eks. skinnebenssår heler hurtigere
  • Varme ben
  • Mindre vand i benene, derved mindre medicin
  • Farveændring i benene
  • Bedre søvn
  • Bedre humør

Når der er flere cykler samlet, bliver det en aktivitet, idet de er lydløse kan mange snakke under træningen, og det bliver en udfordring at at kroppen bliver stærkere dag for dag, at man kan cykle, længere, hurtigere og med mere modstand dag efter dag.

Mange beboere på plejehjem og plejecentre har oplevet at styrken i ben og arme er stærkt reduceret, oplevelsen af at det pludselig går den anden vej igen, er en ubeskrivelig oplevelse for alle parter.

At eksempelvis Diabetes og mange andre neurogiske sygdomme og gigt, har godt af daglig bevægelse er efterhånden alment kendt,

Det går bare så godt med cyklingen – I jyllandEt plejecenter i Jylland skrev eksempelvis til os:

Du skal altså vide, at det simpelthen er så fantaktisk, hvad de cykler kan gøre ved folk

De har det rigtig sjovt, humøret er højt, de er lidt ømme i musklerne, de fortæller de sover langt bedre og at det har hjulpet på hævede ben og fødder. Det er lige ved vi skal til at give dem proteindrik med alle de kræfter de bruger

En af vores borgere går normalt let foroverbøjet ved rollator, i går var han så motiveret for at vinde det påskeæg, at han satte rollatoren, rankede sig, gik hen og hentede en stol, løftede den hen til cyklen og gik i gang

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.