Træning

Fysisk aktivitet og nedsat funktionsevne

Omsorg for ældre

Blot få dage i sengen har mange negative konsekvenser for din krop.

Hvis du har 14 dage med passiv inaktivitet, har det markante konsekvenser for din kondition, stofskifte og krop.

Trygfondens center for aktiv sundhed (CFAS) er et center der udvikler og afprøver nye træningsformer tilpasset til folk der har kroniske sygdomme.

Borgere med kronisk sygdomme, oplever ofte perioder med udtalt fysisk inaktivitet. Det kan for eksempel ske i forbindelse med akut forværring i deres kroniske sygdom, ved kirurgi eller kritisk sygdom.
CFAS har nu på baggrund af deres forskning, oplevet at der er sket et markant paradigmeskift inden for behandling af personer med kroniske sygdomme. Man har i mange år vidst at regelmæssig fysisk aktivitet, kan forebygge alvorlige kroniske sygdomme, men nu ved man at træning også har en stor plads i behandlingen af en lang række sygdomme.

Her taler vi blandt andet om;

 • Type 2-diabetes
 • Hjertekarsygdomme
 • Kræftformer
 • Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)
 • Leversygdomme

Fysisk aktivitet set som forebyggende behandling
Sundhedsstyrelsen har meget evidens om at fysisk træning har en god effekt på en lang række sygdomme, og at det bør indgå i dag som et led i behandlingen for den syge. De mener også at, fysisk træning i nogle tilfælde kan være mere effektiv end medicinsk behandling.
Hvis du er interesseret i at læse mere om evidensen for anbefalingerne for fysisk aktivitet så se mere:  Evidens om fysisk aktivitet

Hvilke hjælpemidler kan fås gennem kommunen ? 
Du skal henvende dig i din kommune for at søge om hjælpemidler eller forbrugsgoder. Kommunen har kompetencen til at træffe afgørelse om hjælpemidler og forbrugsgoder. Du bør i din ansøgning beskrive, hvordan hjælpemidlet/forbrugsgodet kompenserer for din nedsatte funktionsevne i din hverdag.
Læs mere om lovguide, hjælpemidler og forbrugsgoder her

Hos Lemco leveres vores mobilitetstræner samlet. Motionscykler kan også leveres samlet mod et tillæg.

Vi ser mange kunder der selv vælger at købe deres hjælpemidler på grund af den lange ventetid.

Hos Lemco går vi meget op i din tilfredshed, derfor har vi på mange af vores løsninger tilfredshedsgaranti.

Ring til os på tlf: 33254002 og hør hvordan vi sikrer dig fuld tilfredshed med din cykel.

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os !

Leje af Genoptræningscykel til brug fra kørestol

kr. 1.500,00kr. 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. 30 Dages opsigelse. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
 • Plejehjem
 • Bofælleskaber
 • Hospitaler
 • Genoptræningscentre
 • Korttidsafsnit
 • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.

Leje af træningscykel til genoptræning

kr. 999,00kr. 1.500,00 Inkl. Moms
Leje af træningscykel pr. måned som supplement til genoptræning efter eks. knæ / hofte er som noget helt unikt muligt for private hos LEMCO. NYHED: Der kan bestilles indbæring, hvilket dog medfører ekstraomkostning.  Der er mange der ønsker at leje motionscykler, men bare rolig vi får dog løbende cykler tilbage fra udlejning så ring og gerne op !  Cyklerne vi udlejer med saddel er cykler der i handlen koster kr. 10.900,- så du kan leje en rigtig god motionscykel hos os. De leveres samlet klar til brug. Combi Bike Plus - Motionscyklen til kørestol koster kr. 21.500 Inklusiv moms, samme tilbud mit.  3 mdr. leje med forkøbsret gælder naturligvis for den,  Det kan betale sig at kontakte os i god tid inden du skal bruge cyklen.

Pedaltræner med specialpedaler og velcro

kr. 2.895,00 Inkl. Moms
Pedaltræner i bedste kvalitet som hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Denne pedaltræner er udviklet i helt speciel god kvalitet og modstanden er magnetisk, vedligeholdelsesfri og kan varieres trinløst. Pedaltræneren kan afhentes personligt I Helsingør hvor vi har lager. Hvis du allerede har købt en pedaltræner andetsteds - hvor fødderne støder på gulvet - på selve træneren eller hvor fødderne falder af pedalerne, så kontakt os for vejledning i hvordan du får den perfekte lille pedaltræner der kan dækker dit behov. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Pedaltræneren kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet eks. CORONA, idet pedalerne har hælkappe og derfor falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber online, i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Pedaltræneren tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i træneren sikrer behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt hvor man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne med velcro og hælkappe giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen som med pedaltrænere uden pedaler med hælkappe.

Sidde Motionscykel til Stol / Kørestol

kr. 20.758,75kr. 23.625,00 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den ubetinget bedste sidde motionscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering! HMI Nummer: 109 444 Designet, udviklet og produceret i Danmark. Du er velkommen til at komme på besøg og få ekspert vejledning. Vi vejleder også på Facetime eller whats app. Vi finder altid en løsning. Vores kunder har en ultra høj succesrate med vores genoptræningscykler...
I TVIVL?

KONTAKT MIG VENLIGST !

FÅ HJÆLP OG VEJLEDNING
Er du i tvivl om vi kan hjælpe netop dig ?

Med 30 års erfaring er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig. Ring mig op på tlf. 3325 4002 for råd og vejledning.

Det vil glæde mig at hjælpe dig.

Carsten-Lemche ceo lemco
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

2 har kommenteret på “Fysisk aktivitet og nedsat funktionsevne

 1. Sas siger:

  Hej er det muligt og købe handicap cykel hos jer istedet for at leje…ogSå ville jeg lige høre om i levere jeres varer uden for danmark også håber i svarer tilbage

  1. Hej !

   Tak for din forspørgsel. Vi leverer vores trænere til hele verden direkte fra vores produktion og kontor I Helsingør. Det vil glæde os at hjælpe dig. Kontakt os gerne på tlf: +45 3325 4002

   venlig hilsen

   Carsten Lemche, ejer

Der er lukket for kommentarer.