Træning

Træning for kronikere

Combi-Bike-Plus-Motionscykel-til-kørestol

Fysisk træning for ældre behøver ikke være svært

Ældre mennesker er lige så træningsegnede som yngre. Fysisk aktivitet vil aldrig kunne standse den naturlige aldringsproces, men det vil kunne reducere konditionstabet, og forbedre funktionsevnen hos den ældre.

Almindelig styrketræning vil kunne bedre;

  • Mange ældres gangfunktion
  • Bedrer kropsbalancen
  • Mindske risikoen for fald

Samlet set vil det kunne gøre personen mere selvhjulpen i eget hjem. Det ville måske på sigt kunne gøre at du kunne blive i dit eget hjem og klarer dig selv i længere tid, og du havde muligheden for at nyde længere gåture.

Ydermere giver fysisk aktivitet også en virkning på sindet. Man bliver i bedre humør og fysisk træning fremmer ens selvtillid. Ligeledes reducere fysisk træning også reduktionen i muskelstyrke, muskelmasse og musklernes udholdenhed.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer anbefaler at dyrke mindst 30 minutters motion hver dag, også for ældre mennesker.

Træning for beboere på plejehjem 

Vi ser tit at det kan være svært at finde træning til de svage ældre, som ofte er inaktive.

Selvom mange har besvær og udfordringer med deres gangfunktion, har de stadig mulighed for at træne. En cykel fra Lemco kunne være et glimrende eksempel på den rette træning for ældre, som har nedsat gangfunktion. Hvis de får fysisk aktivitet vil det gøre at;

  • De får en bedre nattesøvn
  • Får bedre blodcirkulation i kroppen
  • Du bliver mentalt stærkere og gladere

Hos Lemco levere vi cykler til plejehjem og eget hjem, hvilket giver dig mulighed for fysisk træning selvom du er oppe i årerne.

Bliv klogere på Træning i forebyggelse, behandling og rehabilitering 

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Relaterede Indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *