Sclerose

Spasmer

Spasmer i benene

Sclerose – Spasmer og kramper

Spasmer og kramper

I forbindelse med Sclerose er lammelse og spasticitet nogle af de hyppigste og mest generende symptomer.  Spasmerne og lammelsen er som oftest forårsaget af en helt eller delvist lammet muskel, der på samme tid er anspændt og overaktiv med muskeltrækninger.

Symptomer ved spasticitet

Stivhed i muskulaturen, der gør bevægelser langsomme, og som bevirker mindre udholdenhed og balance, er nogle af symptomerne. Herudover kan man opleve deciderede kramper/spasmer, specielt vil opleve en en uro i benene, når man kommer i seng, eventuelt i en grad så søvnen er påvirket.

I sværere tilfælde kan der opstå smertefulde spasmer og fejlstilling af led, således at disse kan fastlåses i uhensigtsmæssige stillinger. Dette kan blandt andet føre til problemer med selv at klare den personlige hygiejne og de daglige gøremål.

Spasmer og kramper kan ofte reduceres ved daglig træning.

Vores motionscykler har gennem tiden hjulpet mange personer med sclerose og spasmer, til at kunne reducere eller undvære den spasmedæmpende medicin, og grundet dette bibeholdt mere styrke i benene, som bruges til de almindelige daglige gøremål.

  • Tage tøj på
  • Stryge
  • Personlig hygiejne

Nedsætter forbruget af medicin

Flere kunder fortæller os, at de har reduceret deres medicinforbrug betydeligt pga træningen, så hvis fødderne begynder at “spasme” så cykler de en tur, og får spasmerne væk.

LEMCO Rehab & Fysio er specialister i løsninger til mennesker med bevægelseshandicap.

Vores løsninger spænder bredt og er unikke. Løsningerne hjælper ofte både den pårørende og personen med handicap til en lettere og mere tilfredssstillende hverdag.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *