Sclerose

Træning, der virker… Når man er kørestolsbruger eller på vej…

Kørestol

Træningscykler egnet til Scleroseramte

For personer med Sclerose er træning vitalt for at undgå tab af muskelmasse, få øget eller vedligeholdt styrke i både arme og ben.

Sclerose hindrer kommunikationen mellem hjerne og muskler, men med flere muskler, er det lettere at kompensere for støjen på signalerne og reducere symptomerne.

Daglig træning er med til øge muskelstyrken, og dermed opnår man at blive mere selvhjulpen.

Det er aldrig for sent at starte med at træne – også selvom man har Sclerose!

Egnet for personer med nedsat funktionsniveau.

LEMCO Combi Bike Plus (vores manuelle arm og bentræner)  og Kinevia (vores træningscykel med motor) kan hjælpe med at træne i eget hjem – selv hvis man er kørestolsbruger.

For personer med Sclerose er en af de vigtigste opgaver at holde kroppen i gang så længe som mulig.

Mange personer med Sclerose bruger træning af ben og overkrop med en el-dreven træningscykel som en behagelig og overkommelig træning. Selv personer med meget lille eller slet ingen funktion i ben eller overkrop kan få benene bevæget.

I mange tilfælde vil man ikke have behov for en træningscykel med motor, men kan nøjes med en manuel/ armben træner, da  armene kan bruges som drivkraft til at få benene med rundt.

Træning giver øget velvære

Træningen giver for mange en behagelig varme i kroppen. og øger bevægelighed af led og muskler.

Ved daglig træning på 1/2 time mindskes muskelkramper (Spasmer) og man oplever varmere og mere afslappede ben og muskler.

Såfremt der stadig er en rest af gangevne, har vi mange eksempler på bedre gang, og reducering af bivirkningerne ved immobilitet.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.