Inkomplet paraplegiker

Hævede ben og fødder

Træningscykel til bl.a. demens

Hævede fødder og ben

Sådan så Henriettes ben og fødder ud før hun begyndte at cykle…

Læs Henriettes fortælling om hvordan hun som kørestolsbruger
og paraplegiker har trænet vandet væk fra sine ben og fødder.

 

“Det sker da ALDRIG for mig”.

Lige netop den sætning, fløj gennem hovedet på mig, da jeg som nytilskadekommen paraplegiker sad på Paraplegien i Viborg og fik den obligatoriske formanende brandtale om tryksår, sen-skader og vigtigheden i at passe på sin krop, som var den et tempel eller en hellig ko.

Men alle de velmenende, formanende og ikke mindst lærerige ord, måtte vige pladsen for den ene og altoverskyggende sætning, der huserede i min hjerne :

 “Det sker da ALDRIG for mig”.

Få måneder forinden, d. 4 August 2001, blev mit ellers så velfungerende liv, med mand, 2 skønne døtre på 4 og 10 år, eget hus, godt arbejde og alt hvad man ellers kan ønske sig af livet, pludselig vendt op og ned og benene blev bogstavelig talt; revet væk under mig?.

Jeg var passager i en bil som forulykkede, og pådrog mig derved en komplet paraplegi, dvs. at jeg på et splitsekund befandt mig i mit livs mareridt, Jeg var blevet lam fra navlen og ned, med alt hvad dermed følger…….

Men denne hellige ko havde absolut ikke tænkt sig, at lade livet passere revy, alt imens ærteposer og peddirør fløj om ørene på hende.

Så for ikke at hensynke i selvmedlidenhed og selvdestruktive tanker, tog jeg, allerede inden Falckfolkene havde skåret mig ud af bilen, en beslutning; Jeg ville bevise for både mig selv og resten af befolkningen, at sorg og smerte kan besejres med det urinstinkt vi ALLE har, nemlig viljen til sejr og overlevelse.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

2 har kommenteret på “Hævede ben og fødder

 1. Else andersen siger:

  Er kørestolsbruger. 90 år ikke overvægtig, men hævede ben og fødder

  1. Hej Kurt,

   Tak for din kommentar – Hvordan kan jeg hjælpe dig ?

   Der er mange af mine kunder som havde hævede ben og fødder, men efter et par uger med daglig brug af min træner, er både farven i benene og hævelsen blevet forbedret markant.

   Og dét uden yderligere medicin, tvært imod har mange reduceret vandet i benene på naturligmåde med netop vores træner.

   Ring mig endelig op, så skal jeg fortælle hvordan jeg kan hjælpe

   VH Carsten Lemche

Der er lukket for kommentarer.