Gangbesværede, Genoptræning, Velfærdsteknologi

TWIC Velfærdsteknologi – LEMCO blev flot portræteret i Magasinet Pleje

”Vi er med på TWIC for at inspirere til genoptræning”

LEMCO vil slå et slag for, at livet og rehabiliteringen ikke ender, fordi man sidder i en kørestol.

Af Anne Ristorp Kraufeldt

HJÆLPEMIDLER Innovative træningsløsninger og hjælpemidler til genoptræning, vedligeholdelsestræning og forebyggelse er blandt produkterne hos Lemco, der både udvikler, producerer og eksporterer løsninger, der gør borgerne mere selvhjulpne og øger livskvaliteten. Men det er ikke nok at sælge et produkt til en kunde – det er også væsentligt, at produktet bliver brugt.

Det siger Carsten Lemche, indehaver af LEMCO.

”Vi vil helst, at kunden afprøver et produkt, inden kunden køber produktet. Dermed sikrer vi, at kunden rent faktisk også kan bruge træningsmaskinen eller hjælpemidlet og ikke bare har forelsket sig i idéen om en bestemt maskine eller et bestemt træningsmål, siger Carsten Lemche.

LEMCOs løsninger udvikles med effektivitet og arbejdsmiljø for øje.

”Ved at styrke borgerne kan de klare mere selv og klarer sig bedre i eget hjem efter genoptræning. Derudover tilbyder vi borgere at leje genoptræningsudstyr til supplerende genoptræning i eget hjem, der hvor de offentlige tilbud ikke er tilstrækkelige eller ikke hensigtsmæssige for effektiv rehabilitering,” forklarer Carsten Lemche.

LEMCO er bl.a. den mest specialiserede og erfarne leverandør i Danmark på træningscykler til kørestolsbrugere. Den ekspertise har de nydt godt af i Haslev, hvor penge fra ældremilliarden bl.a. blev brugt på en Combi Bike. Det fortæller Jette ***  fra Plejehjemmet Tycho Brahes Vej:

”Vi har været meget glade for vores investering i træningscyklen. Den er nem at betjene, også for de ældre selv. Den står i vores fællesrum. Så er den mere tilgængelig, hvis man pludselig får lyst til at røre sig. Fagpersonalet kan mærke – og beboerne siger det også selv – at balancen bliver bedre og musklerne bliver styrket. Når man har cyklet, bliver man også bare lidt gladere.

LEMCO arbejder bl.a. med kronikere, der er ramt på bevægeapparatet, og hvor træning og mobilitetshjælpemidler aflaster og hjælper til en bedre hverdag. Det ligger Carsten Lemche meget på sinde, at man netop ikke glemmer kørestolsbrugerne, når man taler om succeskriterier og mål.

”Nogle gange kan det godt virke som om, at solstrålehistorierne udelukkende skal omhandle kronikere, der løber maraton hver dag eller Parkinsonramte, der spiller fodbold. Det er som om, at historierne slutter i ”fase 3”, når kronikeren flytter på plejehjem. Men det betyder jo bare, at der sidder en masse mennesker, der ikke føler sig hørt. Som om livet er slut, når først man er lænket til den der kørestol. At det så ikke kan blive godt igen. Det er ikke fair. Der er uforholdsmæssigt mange, der har et langt liv i kørestol – der hvor vi går ind og gør en forskel,” mener Carsten Lemche.

LEMCO glæder sig til på TWIC at formidle løsninger, der både kan lette arbejdsmiljøet i hverdagen og give borgeren hverdag med kvalitet. Bl.a. den nye danskproducerede træningscykel målrettet kørestolsbrugere er med på messen ligesom LEMCO Smartstol også kan opleves og afprøves.

LEMCO

LEMCO formidler træningsmaskiner og hjælpemidler til både private og offentlige institutioner. Ca. halvdelen af kunderne er private borgere, mens den anden halvdel er offentlige og private hospitaler, genoptræningscentre og plejecentre, aktivitetscentre og bofællesskaber, der arbejder med bl.a. ældre og kronikere.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.