Gangbesværede, Kørestolsbrugere

Vanens magt og en Smart Smartstol

smartstol-animeret

Mange tænker måske ikke over det det, men specielt ældre mennekser, der lider af gangbesvær har det med at hoppe ind til bordet, mens begge arme holder fast under sædet. Den bevægelse koster mange kræfter og giver stød op i skulderen. Men man tænker ikke over det, man er jo altid lige gledet ind til bordet med et elegant hop, så hvorfor ændre vane, når kræfterne mindskes?

Men vanes magt er en af de sværeste udfordringer, at ændre i takt med at vi ældes.

Men er man et skridt foran, vinder man måske ved at mindske antallet af sygdomme og belastningskader. Og lige præcis det faktum fik os til at spærre øjnene op, da vi i 2014 blev præsenteret for SmartStolen på en messe i Düsseldorf i Tyskland.

Her kunne vi virkelig se, at man som ældre kan spare kræfter og undgå unødig belastning i form af stød i skuldre og arme i forbindelse med 3 måltider om dagen gange antal hop ind til bordet gange 7 dage om ugen.

Det samme gælder for pårørende og plejepersonale, der ved brug af stolen er fri for at “skubbe/rykke” de plejekrævende ind til bordet og derved selv er fri for unødig belastning. De samme hjælpere som er syge grundet hårdt og nedslidende arbejde.

Et australsk firma har udviklet stolen og vi har sammen med dem videreudviklet under streng hensyntagen til en lang række ting:
Hvor tung kan personen i stolen være?

  • Kan man få fingere i klemme?
  • Hvilke farver skal stolen laves i?
  • Hvor langt ind under et bord skal sædet kunne bevæge sig?
  • Hvor høje skal armlænene på stolen være for at de kan hjælpe til at man kan rejse sig let
  • Hvor blød skal sædet være
  • Hvor dybt skal sædet være for at sikre optimal siddestilling

Der skal altså tænkes over en helt masse ting, når der udvikles.

Efter 4 år med flere hundrede stole leveret i Danmark, kan vi se at plejepersonale og plejehjem mange private har taget stolen til sig.

Det er vi naturligvis glade for og stolte over og har i kommentarer hører vi dem naturligvis gerne.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.