Mange tænker måske ikke over det det, men specielt ældre mennekser, der lider af gangbesvær har det med at hoppe ind til bordet, mens begge arme holder fast under sædet. Den bevægelse koster mange kræfter og giver stød op i skulderen. Men man tænker ikke over det, man er jo altid lige gledet ind til bordet med et elegant hop, så hvorfor ændre vane, når kræfterne mindskes?

Men vanes magt er en af de sværeste udfordringer, at ændre i takt med at vi ældes.

Men er man et skridt foran, vinder man måske ved at mindske antallet af sygdomme og belastningskader. Og lige præcis det faktum fik os til at spærre øjnene op, da vi for to år siden blev præsenteret for SmartStolen på en messe i Düsseldorf i Tyskland. Her kunne vi virkelig se, at man som ældre kunne spare kræfter og undgå unødig belastning i form af stød i skuldre og arme i forbindelse med 3 måltider om dagen gange antal hop ind til bordet gange 7 dage om ugen.
Det samme gælder for pårørende og plejepersonale, der pludselig er fri for at “skubbe/rykke” de plejekrævende ind til bordet og derved selv er fri for unødig belasting.

Et australsk firma har udviklet stolen og vi har sammen med dem videreudviklet under streng hensyntagen til en lang række ting:
Hvor tung kan personen i stolen være? Kan man få fingere i klemme? Hvilke farver skal den laves i? Hvor langt ind under et bord skal stolen kunne glide?
Der skal altså tænkes over en helt masse ting, når der udvikles.

Efter 15 måneder med stolen i Danmark, kan vi se at plejepersonale og plejehjem og en del private har taget stolen til sig. Det er vi naturligvis glade for og stolte over og har i kommentarer hører vi dem naturligvis gerne.