Gangbesværede

Passer stolen kommunen eller borgeren der skal sidde ordentligt ?

Stol med armlæn til spisebord

Vi bliver altid glade på folks vegne. I foråret 2015 lånte vi en SmartStol ud til til en mand med Parkinson’s. Mandens Kone brugte i hverdagen mange kræfter på at få manden ind til bordet, når der skulle spises, drikkes kaffe og kage ved spisebordet.

Parret fik stolen på prøve og kontaktede kommunen og fortalte at denne stol var rigtig god i deres situation, at manden blev meget mere selvhjulpen med stolen og spurgte og om de kunne få Smartstolen bevilliget som et hjælpemiddel.

Men nej. Kommunen havde en aftale med et firma og det var alene derigennem, man skulle få sig en velegnet stol. Punktum.

Stolen som der blev forslået fra kommunens side var desværre bare ikke så velegnet i forhold til mandens handicap, så da ægtefællen ringede til os og fortalte om sit dilemma, foreslog vi at de skulle kontakte DUKH, for at deres interesser kunne blive varetaget.

Men lykken var dog, at visitatoren kom på besøg og kunne jo egentlig godt se hvilken forskel, der var på de to stole og hvordan stolene hver især fungerede i parrets situation.

Vi er glade på parrets vegne, at de fik hul igennem til kommunens fornuft og nu ender med få bevilliget den stol, der passerbedst  til deres situation.

Dette troede vi i starten af juni måned, men kommunen forslår i stedet at der benyttes en almindelig stol med armlæn og afviser anøgningen om en Smartstol med begrundelse i Serviceloven paragraf 112 og 113.

Dette har man naturligvis klaget over, da og vi følger sagen og håber det bedste for parret.

Parret endte med at købe stolen selv, og bruger den dagligt med stor tilfredsstillelse, problemet er blot at denne kommunen ikke bakkede om om den bedste stol til formålet…

Opdateret 5 måneder efter:  Parret har selv købt SmartStolen og returneret den ubrugte stol med hjul til kommunen.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *