Senskade seminar med foreningen for rygmarvsskadede i Danmark på Musholm i Korsør.

Under overskriften: Hvordan forebygges og behandles senskader, og hvad skal vi være særlig opmærksom på, så vi sikrer os et godt og langt liv med en rygmarvsskade?

Vi var ca. 100 rygmarvsskadede med hjælpere der var mødt op til nogle spændende dage 27 – 29 November

Vores løsninger eks. Træningscyklen med hjælpemotor blev prøvet, og der blev snakket om vores stol og LEMCO Combi Bike, som en del paraplegikere kender fra både Hornbæk og Viborg. Der var også mulighed for en god snak med de andre leverandører målrettet rygmarvsskadede.

På dagen var der mange interessante indlæg, specielt fik vi en god snak med: lymfødemterapeut Patricia Braun-McKnight om hvordan blodcirkulationen hjælper på heling af skinnebenssår, og hvordan blodcirkulationen i det hele taget er væsentlig for heling af sår og reducering af vand i benene.

Efter indlægget om skuldersmerter af Camilla var vi var heldige at få en god snak med: fysioterapeut Camilla M. Larsen. Camilla er postdoc ved Syddansk Universitet hvor der forskes i Senskader for rygmarvsskadede. Camilla fortalte om hvor svært det er at indhendte data, for at det kan bruges i forskingsøjemed. Et spørgeskema er ikke bare et spørgeskema, det skal testes og valideres, for at de data vi indsamler i Danmark kan forstås af forskere i udlandet. Det er vigtigt at have samme baseline.

Professor klaus Krogh holdt et meget interessant oplæg om hvordan tarmen opfører sig når man er lam. Tarmen har sin egen “hjerne”, og fungere uafhængigt at vores egen hjerne. Der var lavet meget forskning i hvordan man som paraplegiker har kronisk forstoppelse og hvordan det indvirker på kroppen.

Tak til RYK for en god dag…