Fonde og legater

Skat af fondsmidler

Hippotherapie sells électrique pour reeducation

Fonde skattepligt

Beløb over 10.000 Kr. pr. år er skattepligtige

Uddelinger fra foreninger og fonde godkendt af SKAT til at uddele midler til sociale og sygdomsbekæmpende formål, er skattefri op til 10.000 kroner.

Den del, der overstiger 10.000 kroner, skal du betale skat af. Hvis du har modtaget mere end 10.000 kr., vil beløbet stå i rubrik 17 på din årsopgørelse. Hvis beløbet er forkert, skal du få det rettet ved at bede giveren om at lave en ny indberetning til SKAT.

Alle danske foreninger og fonde, der uddeler skattepligtige legater, har pligt til at indberette beløbene til SKAT. Du har pligt til at tjekke om beløbet er rigtigt.

Legater fra udenlandske foreninger og fonde bliver ikke indberettet for dig. Det skal du selv gøre i rubrik 20 på din skattebillet.

Søg pengene til barnet – og de vil ikke være skattepligtige – som vi forstår det.

Hvis du søger eks. en elektrisk hest til dit barn med handicap – så søg beløbet til dit barn – så kan du spare en del i skat har vi fået af vide af et advokatfirma. Søg altid råd i skattesager af en revisor eller spørg direkte hos Skat.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.