Dropfod

Dropfod – Risici

Dictus Dropfodsbånd sort

Risici for dig med dropfod

Denne nervus peroneus communis på dansk kaldet peronealnerven styrer dine muskler der løfter din fod. Nerven løber nær overfladen af din hud på siden af knæet, tættest på din hånd når armen hænger ned langs siden. Hvis du udøver aktiviteter der trykker denne nerve, øges din risiko for dropfod. For eksempel kan det ske, at du får en midlertidig dropfod, ved at du sidder med benene over kors i længere perioder. Dropfod kan så opstå fordi der trykkes på nerven i længere tid.

Kan man få dropfod af at sidde forkert ?

Ligeledes kan det ske at man får dropfod, hvis du har et erhverv der involverer stillinger hvor du sidder på hug eller kommer ned og knæler. En af de største risici der forekommer ved dropfod er fald. Typisk vil du opleve fald over fortrinsfliser, tæppekanter, dørtrin m.m. Faldene fører ofte til flere skader, så derfor er det uhyre vigtigt at du får en rette behandling og den fornødne viden om hvordan du kan passe bedst på dig selv

Hvorfor får man dropfod ?

Årsagen til dropfod er mange, men ofte opstår dropfod på baggrund af en neurologisk/ muskulær lidelse eller pga. et operativt indgreb. Ofte ser man dropfod i sammenhæng med diskusprolaps operationer, men også alkoholisme, hjerneblødninger, spasticitet, parkinson og andre sygdomme som rammer central nervesystemet og det perifere nervesystem kan bevirke at man får dropfod.

Nervesystemet har mange vigtige funktioner i kroppen, og derfor kan skader på dette, have alvorlige konsekvenser. Helt nøjagtigt rammes en nerve kaldet nervus peroneus communis når man får en dropfod.

Bestil Dictus Dropfodsbånd online

Som specialist i dropfødder, har vi hele sortimentet af Dictus Dropfodsbånd, som sikrer dig med let til middelsvær dropfod en dynamisk og stabil gang. I forhold til dropfodsskinner er Dictus båndene lette at bruge. Diskrete at have på og billige i anskaffelse.

Dictusbåndet kan ofte bevilliges af kommunens afdeling for kropsbårne hjælpemidler, hvis lidelsen er permanent. Du kan vælge LEMCO som leverandør gennem fritvalgs ordningen. Det sikrer det originale dictusbånd der har vist sig at være det mes effektive dropfodsbånd gennem de seneste +20 år.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *