Behandling af Dropfod

Behandling for dropfod vil afhænge af årsagen hertil. Der findes forskellige behandlingsmuligheder til dig der har dropfod.

  • Behandlinger kan omfatte;
  • Dictusbånd mod dropfod
  • DropfodsSkinne
  • Elstimulation/ Dropfodsstimulator 
  • Skoindlæg 
  • Kirurgi 
  • Fysisk træning 

Den fysiske træning er en vigtig behandlingsmulighed. ( Prøv vores venepumpetræner, der aktiverer fodleddet og kan styrke muskulaturen i anklen. Venepumpetræneren hjælper til bedre bevægelighed af fodleddet, vores erfaringer viser at venepumpetræneren hjælper mod kolde fødder og vand i benene, et problem som mange med dropfod har udfordringer med.

Forskellige trænings-løsninger og hjælpemidler kan forbedre din evne til at gå og derved reducere faldrisici. Det kan dog kræve lidt tid at finde det helt korrekte hjælpemiddel mod dropfod, da der ligeledes er mange årsager til dropfod. Det er vigtigt at man finder et hjælpemiddel, som i størst muligt omfang tillader brug af de muskler der skal genoptrænes.

Dropfodsstimulator

En anden mulighed er en dropfodsstimulator. Dropfodsstimulatorens funktion fungerer ved at musklerne på forsiden af underbenet, aktiveres ved en elektrisk stimulation, således at du både kan løfte din fod opad, uden foden klasker mod jorden. På denne måde forbedrer du din hæl-fod-tæer kontakt, og bevægeligheden i benet styrkes.

Kirurigisk indgreb ved dropfod

Ligeledes kan foretage et kirurgisk indgreb når man har en dropfod. Kirurgi skal dog først overvejes hvis man har et alvorligt eller langvarigt tilfælde af dropfod, der har forårsaget permanent bevægelsetab.  Det kirurgiske indgreb kalder man en sene overførsel. Proceduren for indgrebet omfatter normalt at man overføre en sene, fra de stærkere benmuskler til den muskel der skal trække din ankel opad.

Som ved de fleste operationer er der tit komplikationer. Ved sådan et indgreb ses der risici i forbindelse med bedøvelse, risiko for infektion, risiko for skader på andre nerver og blodkar og risikoen for blødning eller blodpropper.

Dicus Dropfodsbånd også kaldet dropfodsskinne visse steder

En anden mulighed for at hjælpe dig med dropfod er et dictusbånd. Et dictusbånd kan bruges i standard sko med eller uden snørebånd, uden man skal lave særlige sko/ fodtøj at få plads til det. Dropbåndet findes både til udendørs brug men også indendørs, så man kan anvende båndene barfodet. Dictusbåndet er designet til at være et elegant og diskret hjælpemiddel.

Dictusbåndet skal sættes omkring anklen uden på strømpen, og via en solid gummiring i 2 kroge, forbindes skoen og dropsfodsbåndet. Gummibåndet og trækket fra krogene, vil hjælpe dig til at holde den forreste del af foden oppe. Derved reduceres risikoen for at snuble over tæpper og lignende samt mindske snublerisikoen. Dictusbåndet fås i sort og hudfarvet.

Vi har dictus dropfods-båndet i fire forskellige størrelser. De mindste størrelser er til børn.

Har du dropfod, kan et Dictus Dropfodsbånd måske hjælpe dig til en mindre besværet gang.

Dansk Produceret træningscykel i verdensklasse til brug fra stol eller kørestol

Har du brug for vedligeholdende træning efter blodprop i hjernen elller eks. hjerneblødning, og du det tilbudte genoptræning fra kommunen ikke er nok, kan det være en idé at supplere med en LEMCO Combi Bike Plus. Træningscyklen er meget let at bruge. Din fysioterapeut er ofte klar til at komme på hjemmebesøg og hjælpe dig igang med den rigtige træning.

Træningscyklen er unik, og kan bruges af stort set alle også

  • Halvsidige lammede
  • Paraplegikere (lam fra livet og ned)
  • Tetra plegikere (lam fra brystet og ned)

Typisk har man en smule kræfter i ben / arme, og selv meget meget få kræfter er nok tila t få hele kroppen i bevægelse grundet en speciel indbygget teknologi. Derfor behøver man ofte ikke en træningscykel med motor, men kan med større udbytte bruge en træningscykel som vores.

Bestil træningscykel til kørestol her