Sclerose

Sclerose – Bruger erfaringer med cykeltræning

Træningscykel-til-stol-hjemmetræning

Erfaringer med Cykeltræning for personer med Sclerose

Styrke i arme og benene, selv personer med Sclerose kan styrketræne.

Sclerose hindrer kommunikationen mellem hjerne og muskler, men med flere muskler, er det lettere at kompensere for støjen på signalerne.

Daglig træning i eget hjem, kan øge muskelstyrken, og dermed gøre dig mere selvhjulpen. Den øgede muskelstyrke letter det daglige arbejde med hygiejne, huslige gøremål mm.

Det er aldrig for sent at træne. En af de store overraskelser i forbindelse med breve fra kunder, er at de med success har genoptrænet funktionen i benene, således at de er blevet mere selvhjulpne. På disse sider kan du finde nogle erfaringer, som vi håber på kan inspirere dig.

En tilfreds bruger af LEMCO Activ med Sclerose Skriver

Brugeren er 49 År, bor i København og fik diagnosticeret sin Sclerose i 2004.

“Min oplevelse af brugen af Lemco Activ”

Som følge af sclerose har jeg brugt kørestol i snart to år. I den tid er min muskelfunktion i benene blevet klart svagere, og jeg kan tydeligt se, at lårmusklerne er svundet ind. Det er på grund af sclerosen, det ved jeg, men jeg ved også, at muskler meget hurtigt svinder ind og mister deres styrke ved ikke at blive brugt.

Jeg måtte allerede for et år siden opgive at bruge min motionscykel, og tænkte i den forbindelse, at det ville være dejligt med en cykel med hjælpemotor, der kunne hjælpe med at få benene rørt og musklerne vedligeholdt, bare en lille smule. De sidder jo bare der, de ben, ubevægelige, undtagen de få minutter det tager, når jeg flytter mig fra kørestolen til min arbejdsstol eller andre steder hen. Det kan blive ret ubehageligt, med tiltagende smerter og stivhed i både lænd, ben og fødder, som har tendens til at hæve og blive kolde, og jeg længtes i den grad efter at få benene bevæget.

Så jeg tænkte på, om ikke der fandtes en cykel med motor, der kunne hjælpe til med at få disse stivnede ben bevæget, om ikke andet så på passiv vis.

Da min trang til at få rørt mine ben allermest og jeg var nærmest desperat, faldt jeg for et lille halvt års tid siden tilfældigt over et indlæg på www.sclerose.info. Denne scleroseramte og kørestolsbrugende fyr havde “fået fingrene” i en “Lemco Activ” og beskrev hvor glad han var for den. Det var lige det, jeg havde fantaseret om! En elektrisk Motionscykel!

Så kontaktede jeg Lemco, og fik først 14 dages gratis prøvetid, så lejede jeg den nogle måneder og er nu, efter laaang betænkningstid, end med at købe den. Lang betænkningstid, fordi det ikke blot er et greb i lommen og fordi der, efter hvad jeg ved, mærkeligt nok ikke er tilskud til den slags.

Men jeg tænkte; jeg VIL og KAN ikke undvære den. hvordan skulle jeg ellers få bevæget mine kolde, smertende, stivnede ben, når jeg har brug for det ?

Men jeg tænkte; jeg VIL og KAN ikke undvære den. hvordan skulle jeg ellers få bevæget mine kolde, smertende, stivnede ben, når jeg har brug for det ?

Og hvad har jeg så fået ud af det ?

Allerede første gang, mine ben blev placeret i cyklen og den begyndte at dreje rundt var det en ganske befriende følelse. Smerter og stivhed lettede. de fulgte godt nok passivt med, men aligevel kunne jeg mærke at benene blev varmere som et tegn på den øgede blodgennemstrømning.

De første dage jeg “motionerede”, fulgte mine ben passivt med, jeg havde så at sige ingen kontakt med dem. Men efter få dage skete der det, at der kom forbindelse mellem ben og hjerne, og jeg kunne begynde at træde med. kun ganske lidt og kun med det “bedste” ben i starten. Efterhånden kom det dårlige ben også med. hvilken herlig følelse at kunne bruge sine ben, at kunne motionere igen! Og det er ikke kun lårmusklerne, der bliver brugt efterhånden. Sædemusklerne er også kommet med, herligt, og der kommer mere varme og liv i understellet, om jeg så må sige.

Som tiden går, kan jeg træde mere og mere med. Jeg ved ikke helt, om jeg synes, jeg er blevet stærkere i benene, når det kommer til at kunne stå, det er nok for tidligt at kunne sige noget om, og jeg ved heller ikke, om jeg bliver det, men jeg får helt klart styrket nogle muskler i lårene og i sædet, ja, sågar pulsen ryger nogle slag i vejret under motionen og jeg mener: Det kan da kun være godt, ikke ? – den gavnlige effekt af motion kan jo næsten ikke overdrives i denne tid.

Uden at vide noget om det, har jeg ved mig selv tænkt, at disse ubevægelige ben, dette ubevægelige bækken, med deres nedsatte blodgennemstrømning giver risiko for udvikling af blodpropper, afkalkning af knogler, forstoppelse og hvad der ellers er af komplikationer til det at være så relativt immobil. At jeg kan få mine ben og mit sæde motioneret, og endda når jeg har brug for det, er en meget, meget stor tilfredsstillelse.

Jeg havde en periode på 14 dage med forkølelse hvor energien ikke var til motion. Efter den periode kunne jeg tydeligt mærke, at muskelstyrken var aftaget da jeg begyndte at cykle igen – Men dog ikke helt tilbage til da jeg startede.

Da jeg først oplevede, at jeg kunne bruge mine ben i cyklen, var jeg så begejstret at jeg kunne sidde en hel time og nyde det – imens jeg så fjernsyn eller hørte radio.

Da jeg først oplevede, at jeg kunne bruge mine ben i cyklen, var jeg så begejstret at jeg kunne sidde en hel time og nyde det – imens jeg så fjernsyn eller hørte radio. Det var at lægge for hårdt ud, og jeg måtte holde pause i flere dage efter. nu cykler jeg fast en halv time to gange om dagen, og doserer min indsats efter, hvordan jeg har det netop den dag.

Venlig hilsen

En tilfreds bruger af Lemco Activ” Februar 2006 ( Brugerens navn og adresse er kendt af Lemco )

Læs hvad Søren Sørensen, der er 57 år gammel og har Sclerose får ud af at cykle

“Jeg er 57 år gammel. Tidligere var jeg taxa-vognmand. I nogle år har jeg lidt af sclerose.

Sygdommen gør, at mine ben er fuldstændigt lammede, og jeg færdes med en elektrisk kørestol.

Ca. en gang om året er jeg indlagt til genoptræning på Esbønderup Sygehus. Her får jeg trænet min blodcirkulation bl.a. ved at cykle på en LEMCO Activ, hvor en motor gør, at pedalerne bevæger mine ben, i stedet for at jeg selv bevæger pedalerne.

Træningen af mine ben betyder mere for mit velbefindende, end man skulle tro. Jeg bruger jo ikke benene til at gå med.

Den forbedrede blodcirkulation gør, at jeg kan klare mere i dagligdagen, og det har en stor virkning på min fordøjelse.

Når jeg ikke træner, får jeg nemt infektion i benene. Jeg har talt med andre, som har lammelser i benene efter sclerose eller efter ulykker, og de har alle oplevet det samme som mig.

Hanna skriver om hvordan hun træner med LEMCO Activ

Hanna fik sin LEMCO Activ i december måned 2005 og har her skrevet lidt om hvilke fordele hun har ved daglig cykling.

Undertegnede vil gerne fortælle lidt om mit kendskab til el-cyklen Lemco. År 2005 fra Januar til Februar var jeg på Sclerose centret i Haslev, der brugte jeg el-cyklen en halv time, næsten hver dag.

Sclerosen gør mine ben svage og der kommer kramper og hævelser ved anklerne, fordi jeg sidder mest. Efter ca. 5 ugers kørsel med el-cyklen forsvandt hævelserne og kramperne blev mindre.

Så kom jeg hjem, og det meste af året har jeg ledt efter sådan en cykel, og benene blev igen med kramper og hævede ankler.

En dag læste jeg en artikel i Sclerosebladet, om een der havde sådan en el-cykel, så fik jeg travlt med at finde en LEMCO cykel, som den hedder. Nu har jeg den, og den er rigtig god.

Benene bliver roligere og min medicin holder jeg forhåbentlig en lang pause med.

Jeg cykler 2 gange en halv time om dagen, og nu er kramperne næsten væk. Benene bliver roligere og min medicin holder jeg forhåbentlig en lang pause med.

Cyklen giver ingen bivirkninger, jeg ville ønske at cyklen blev hver mands eje, som havde brug for den gennem stat og kommune, som så mange andre gode hjælpemidler er.

Hanne Bonne Farum 

Claus From skriver hvordan han træner og hvilken effekt det har på hans hverdag

Jeg “kører” ca. en til to gange en halv time hver dag og skulle spasmerne tage overhånd tager jeg en ekstra tur og de forsvinder igen

Jeg har mange spasmer i benene og har prøvet flere præparater der fjerner spasmerne men beklageligvis også den smule kraft/stivhed jeg har til at forflytte mig med så jeg havde valgt at undlade medicinen og døje med spasmerne til jeg begyndte at “køre”. Begynder benene at spasme utidigt kan jeg bare “køre” 10 _ 15 minutter og det er endelig overstået.

Da jeg sidder ned hele dagen i kørestol er mine ryg- og mavemuskler blevet slappe hvilket bl.a. resulterede i at jeg havde svært ved at holde balancen og sidde ordentlig når jeg spiste og lignende. Det er klart blevet bedre da man samtidig med at man “cykler” kan træne arme og overkrop som sådan.

Tillige kan jeg forestille mig at træningscyklen også kan gå hen og blive hæmoridernes værste fjende, da mavemusklerne og maven som sådan, bliver Aktiveret. Musklerne i benene er også klart blevet styrket. Det være sig kraft som kontrol. Tidligere faldt jeg ofte ved forflytning, det sker så godt som aldrig mere. Og det er ikke fordi at jeg er indbildsk, men jeg tror at hjernen i kraft af forbedret blodomløb, får mere ilt.
Som scleroseramt, i 16 år, har jeg utallige gange erfaret at det eneste råd til løsning af problemer, forårsaget af sygdommen, er noget tvivlsomt medicin eller et opgivende skuldertræk.
Jeg har altid været for “stivnakket” til at kaste mig ud i alternative/okkulte eksperimenter der, efter min mening, er alt for dyre og usikre. Dermed ikke sagt at denne løsning ikke er dyr, men det er meget effektivt og langt bedre end spasmedæmpende medicin, klyx etc.

Den helbreder ikke sclerosen men afhjælper nogle af de gener der løbene dukker op og forlænger ens mulighed for at gøre brug af de essentielle funktioner som man ved forsvinder med tiden.
  Var jeg lidt skeptisk fra starten har brugen af LEMCO Aktiv gjort den skepsis til skamme. 

Var jeg lidt skeptisk fra starten har brugen af LEMCO Aktiv gjort den skepsis til skamme. Først fik jeg et eksemplar, velvilligt udlånt og opstillet af LEMCO til afprøvning, senere lejede jeg en i nogle få måneder og havde derefter fået bekræftet mine forhåbninger om “cyklens” fortræffeligheder og købte et eksemplar. Mange penge, men bestemt pengene værd.

Efter flere år i kørestol hvor benene bare er blevet mere og mere slatne og overflødige, hvor ingen eller intet har kunnet gøre noget ved det, har jeg nu fået ændret denne uheldige udvikling. Det kan lyde lidt “frelst”, men jeg tror altså ikke på nisser.

I begyndelsen “kørte” jeg lidt mere forsigtigt, trådte lidt til, holdt lidt igen eller fulgte bare med rundt. Nu har jeg gået lidt mere radikalt til værks. Jeg træder som var det op ad bakke og modvind hele vejen og jeg skal love for at det giver resultat.

  Musklerne i benene bliver mærkbart styrket og er nu så gode at jeg selv på rigtig dårlige dage, kan bruge benene uden fare for en tur på gulvet. 

Musklerne i benene bliver mærkbart styrket og er nu så gode at jeg selv på rigtig dårlige dage, kan bruge benene uden fare for en tur på gulvet. Det være sig i bad, på toilettet som at stå og tage bukser på. Det kan lyde banalt, men det er dejligt at kunne disse og andre ting uden hjælp fra andre.

Jeg har ikke været til fysioterapeut siden jeg fik min LEMCO Activ, da de ikke kan tilbyde noget der er tilnærmelsesvis lige så effektivt til mine behov. En almindelig træningscykel med sadel og “træd selv” kan jeg ikke bruge til noget.
  Det kan ærgre mig at jeg ikke har haft kendskab til LEMCO Activ eller tilsvarende på et tidligere tidspunkt, men bedre sent end aldrig. 

Det kan ærgre mig at jeg ikke har haft kendskab til LEMCO Activ eller tilsvarende på et tidligere tidspunkt, men bedre sent end aldrig. Det er, mig bekendt, ganske få steder at disse træningscykler er til rådighed og jeg tror også at den daglige træning er vigtig. Jeg kan undre mig over at ingen, hverken fysioterapeuter, neurologer eller andre inden for området, nogensinde har nævnt denne mulighed for at forbedre livskvaliteten for os scleroseramte.

En behandling af emnet i Scleroseforeningens magasin med fagfolk og brugere ville også være ønskeligt.

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os ! Vi er specialister i træning for dig med MS

Leje af Genoptræningscykel til brug fra kørestol

kr. 1.500,00kr. 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. 30 Dages opsigelse. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
  • Plejehjem
  • Bofælleskaber
  • Hospitaler
  • Genoptræningscentre
  • Korttidsafsnit
  • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.

Leje af træningscykel til genoptræning

kr. 999,00kr. 1.500,00 Inkl. Moms
Leje af træningscykel pr. måned som supplement til genoptræning efter eks. knæ / hofte er som noget helt unikt muligt for private hos LEMCO. NYHED: Der kan bestilles indbæring, hvilket dog medfører ekstraomkostning.  Der er mange der ønsker at leje motionscykler, men bare rolig vi får dog løbende cykler tilbage fra udlejning så ring og gerne op !  Cyklerne vi udlejer med saddel er cykler der i handlen koster kr. 10.900,- så du kan leje en rigtig god motionscykel hos os. De leveres samlet klar til brug. Combi Bike Plus - Motionscyklen til kørestol koster kr. 21.500 Inklusiv moms, samme tilbud mit.  3 mdr. leje med forkøbsret gælder naturligvis for den,  Det kan betale sig at kontakte os i god tid inden du skal bruge cyklen.

Pedaltræner med specialpedaler og velcro

kr. 2.895,00 Inkl. Moms
Pedaltræner i bedste kvalitet som hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Denne pedaltræner er udviklet i helt speciel god kvalitet og modstanden er magnetisk, vedligeholdelsesfri og kan varieres trinløst. Pedaltræneren kan afhentes personligt I Helsingør hvor vi har lager. Hvis du allerede har købt en pedaltræner andetsteds - hvor fødderne støder på gulvet - på selve træneren eller hvor fødderne falder af pedalerne, så kontakt os for vejledning i hvordan du får den perfekte lille pedaltræner der kan dækker dit behov. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Pedaltræneren kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet eks. CORONA, idet pedalerne har hælkappe og derfor falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber online, i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Pedaltræneren tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i træneren sikrer behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt hvor man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne med velcro og hælkappe giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen som med pedaltrænere uden pedaler med hælkappe.

Sidde Motionscykel til Stol / Kørestol

kr. 20.758,75kr. 23.625,00 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den ubetinget bedste sidde motionscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering! HMI Nummer: 109 444 Designet, udviklet og produceret i Danmark. Du er velkommen til at komme på besøg og få ekspert vejledning. Vi vejleder også på Facetime eller whats app. Vi finder altid en løsning. Vores kunder har en ultra høj succesrate med vores genoptræningscykler...
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.