Panasonic Joba

Spasmer Ridefysioterapi kan virke spasmedæmpende.

JOBA Spastiker Træning

Handicap Ridning kan virke spasmedæmpende

Frederik er 12 år, spastiker og kørestolsbruger.

Da Frederik var lille, trænede han efter Doman metoden i 3½ år. Træningen havde rigtig god effekt på mange områder bl.a. fik Frederik hoved- og kropskontrol, blev renlig, kunne føle sult og tørst og kunne holde varmen i hele kroppen. Han lærte at krybe og kravle. Han øvede at gå, men de dumme ben ville ikke være med.

Spasticiteten trak lårene sammen og han kunne ikke selv adskille dem. Sådanne ben er vanskelige at gå med.

Nu fem år efter træningen har Frederik stadig de samme funktioner, men han er ikke i samme træningsform. Før trænede han mange timer dagligt og dag får han 45 minutters fysioterapi + 45 minutters ridefysioterapi om ugen.

Det gør en forskel i en spastisk krop, ligesom det ville gøre ved en hvilken som helst anden krop om man træner få eller mange timer.

I dag er Frederiks ben blevet mere spastiske, udspændinger hjælper ikke, så det er vanskeligt at få tøj på og gå-træning er helt umulig. Han har gennem et par år fået botox-behandlinger ca. hver 4. måned, men det har desværre kun haft minimal effekt. Hvis han går på benene, gør det ondt, fordi knæene går sammen og fodstillingen er blevet indaddrejet.

Vi har gennem hele perioden søgt efter et middel til at holde benene adskilt, det kunne være medicinsk, træningsmæssigt eller mekanisk. Vi oplevede, at han efter ridefysioterapien havde adskilte ben og det holdt nogle timer, så vi ønskede, at han kunne ride hver dag. Nu har vi ikke lige en hest i baghaven og den ville også kræve pleje og pasning. Så derfor måtte vi finde en anden løsning. Det har taget lang tid, men vi har fundet vores løsning.

Jeg er mor til Frederik og er pædagog som i mange år har arbejdet med spastikere.

Jeg har oplevet rigtigt mange med samme problemer og ville ønske jeg kendte til den mulighed langt tidligere.

LEMCO CORE TRAINER

Sjov og effektiv træning i eget hjem

Effektiv træning til mange forskellige handicap. Med denne træningsmulighed trænes der typisk mange gange om ugen enten som erstatning eller supplement til handicapridning.

Frederik rider nu hver dag ca. 20 minutter to til tre gange dagligt.

Han har en JOBA, som er en slags mekanisk hestesaddel. Den står på værelset, og den skal ikke fodres og der skal ikke gøres rent efter den.

Når han kommer af Joba´en, er hans ben helt almindelige.

Spasticiteten er brudt, han sidder godt og han har mere frie bevægelser i hele kroppen og i armene. Han beder selv om at komme på den, da han også tydeligt mærker forskellen. Ved 3 gange daglig træning kan udspændingen holdes hele dagen.

Når han sidder på Joba´en, kan han se TV, spille playstation eller spille wii. Joba´en træner på sigt også musklerne ved hofterne og mave/ryg muskulaturen. Frederik føler ikke han går glip af noget ved at sidde der. Han spiser f.eks. hans morgenmad på den og så må han endda se tv samtidig med.

I juleferien var han ikke var på Joba´en og efter ferien sagde såvel hans fysioterapeut som ridefysioterapeuten at de kunne mærke stor forskel om han brugte Joba´en eller ikke. De ville begge på det kraftigste anbefale, at han bruger den dagligt fremover.

Dette er skrevet i håb om, at andre der har samme problemer som Frederik kan få glæde af en Joba. Dorthe Ahle.

Jeg er mor til Frederik og er pædagog som i mange år har arbejdet med spastikere.

Jeg har oplevet rigtigt mange med samme problemer og ville ønske jeg kendte til den mulighed langt tidligere.

I TVIVL?

KONTAKT MIG VENLIGST !

FÅ HJÆLP OG VEJLEDNING
Er du i tvivl om vi kan hjælpe netop dig ?

Med 30 års erfaring er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig. Ring mig op på tlf. 3325 4002 for råd og vejledning.

Det vil glæde mig at hjælpe dig.

Carsten-Lemche ceo lemco
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.