Panasonic Joba

Rideterapi med JOBA

Rideterapi

JOBA er et godt supplement til ridefysioterapi og rideterapi øger selvværd for bl.a udviklingshæmmede.

Rideterapi på el-hest !

Rideterapi er ikke nødvendigvis ridning, men omgangen med heste. Hesten er et redskab til at opnå bedre kropskontrol, større selvværd og bedre coping af dagligdagens modstand og problemer.

Hestens bevægelser og ridningen er medvirkende til, at forstå kropslige fornemmelser som grounding (at være nærværende i sin krop, jordforbindelse), centrering, afgrænsning, tyngde og hvornår noget mærkes rart og ikke rart.

Styrker kroppen og selvværd

Ansvaret for hesten er med til at styrke personens selvværd. For at kunne løse problemer i livet er det nødvendigt med sociale kompetencer hvilket hestene i rideterapien er medvirkende til.

Psykisk sundhed hænger sammen med oplevelsen af, at ens liv har mening. Vi fødes ikke med sociale færdigheder og selvværd, men udvikler dette gennem aktivitet, eksperimenteren, øvelser og udfordringer.

Læs mere om rideterapi på

Rideterapien, dansk Rideterapeutisk Center Dansk Rideterapeutisk Center anbefaler brugen af JOBA

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.