Panasonic Joba version 2

Ridetræning med EL-Hesten JOBA

JOBA Core Trainer

Ridetræning hjælper til bedre livskvalitet

Ridetræning – Uden hest for bl.a ældre JOBA´s unikke bevægelser, sikrer bløde bevægelser og optimal træning.
For personer med nedsat bevægelighed i kroppen, er JOBA ideel.

Erik på 83, ridetræner 15 minutter hver dag

Erik faldt ned i en elevator skakt som ung, og har gennem hele livet haft rygbesvær.

Erik er 83 år, og ridetræner 15 minutter hver dag på joba.

Eriks kone oplever at Erik er blevet bedre til at gå, at træningen har styrket balancen, og han er blevet bedre til at løfte benene opad trapper m.v.

Eriks kone oplever at Erik er blevet bedre til at gå, at træningen har styrket balancen, og han er blevet bedre til at løfte benene opad trapper m.v.

Eriks kone er glad for at den sagtens kan stå i stuen, uden at den ødelægger helhedsoplevelsen.

Træningen er delt op i 2 X 7,5 minutter henholdvis morgen og eftermiddag. En god start på dagen, og hjælper til en god nattesøvn.

Gitte med Sclerose ridetræner med joba 15 minutter hver dag

Jeg har sclerose. Jeg har føleforstyrrelser og kraftnedsættelse fra livet og ned og benytter ved gang 2 albuestokke.

Det burde betyde, at jeg med stor sandsynlighed, ville have gavn af at gå til ridning.

Jeg er dog så dårlig, at jeg har brug for handicapridning og pga. behovet for handicaptransport så vil en enkelt ridetur, tage en halv dag. Men, da jeg stadig går på arbejde, er det et problem at finde en sådan ledig halv dag.

Jeg er også hæmmet så meget af sclerose, at jeg sandsynligvis ikke ville kunne holde til mere end 5 min. på en rigtig hest!!

Jeg gjorde derfor ingenting og blev bare dårligere til at holde mig oprejst, når jeg var træt.

Men så blev jeg opmærksom på, at jeg kunne låne en “kunstig hest” i firmaet Lemco. lemco.dk, i 2 uger.

Det måtte jeg da prøve, så kunne jeg få afprøvet om ridning ville kunne hjælpe mig, uden at det gik ud over mit arbejde. Meget hurtigt, få dage efter vor telefonsamtale, blev den leveret og opsat hos mig. Jeg fik god instruktion og vejledning, så jeg var hurtig klar til at ride en tur.

Da jeg havde benyttet hesten JOBA i en uge 15 minutter hver dag var jeg en tur på Fisketorvet i Kbh. Det gør jeg af og til, med efterfølgende voldsom udmattelse, så jeg nærmest må “hænge” i HT skiltet, mens jeg venter på hjemtransporten, og hvor der skal gå flere timer før jeg kan gå lidt igen.

Denne gang var jeg igen voldsomt udmattet, men jeg havde kræfter til at gå ud for at lede efter et sted at sidde ned. Der var også kræfter til at gå en lille smule da jeg var kommet hjem. Det har jeg aldrig prøvet før.

Det gjorde mig derfor klart, at disse få korte rideture, havde øget mine kræfter i ryggen og i lænden. Der var desuden en lille sidegevinst i en styrkelse af knæene. Lange ledbånd og føleforstyrrelser kan give de kedeligste reaktioner i knæ, men efter en uges rideture kunne jeg næsten styre knæenes bevægelser.

Jeg har derfor besluttet at beholde den kunstige hest, JOBA, og har store forventninger til kræfternes tilbagevenden i fremtiden. Et kvarter om dagen, kan jeg nemlig godt finde, selv om at jeg stadig går på arbejde. Og jeg har kun én anbefaling: Prøv det.

Jeg kan også godt nævne at LEMCO er specialist i træning for kørestolsbrugere og personer med nedsat førlighed, og har mange personer med Sclerose som kunder.

 

Alle 4 i familien fik glæde af at ridetræne med JOBA

Sussi er uddanet Kranio Sekral Terapeut, masseør, akku pressur og healer. Sussi ser kroppen som en helhed.

Alle 4 i familien brugte JOBA træningen hver dag.

Sussi brugte alle tre programmer hver dag, både for lår og baller, fleksibiliteten i hofterne.

Sussi kan lide at ride, for det giver en ro hele vejen op igennem centralnerve systemet.

Sussi´s udviklingshæmmede søn har brugt den hver dag, han har fået en bedre gang, og fået lettere ved at bevæge hofter, han går ikke og “vralter som en and”, som han gjorde før.

Sussi kunne se forskel på sin søns bevægelse allerede efter 2 til 3 dage. Sussi bemærkede at han var blevet mere løs i sine bevægelser,og klagede ikke over at han havde ondt i lænden.

Mentalt har han fået mere ro, og det er Sussi facineret af.

Sussi har en veninde der har Scheurmanns, hun har prøvet at ride et par gange. Efter riding gav det små stød helt ud i benene, og så var hun faktisk fri i hendes lænd. Hun har ikke haft ondt siden. Efterfølgende blev hun så behandlet med massage…

Sussi fortæller hvordan central nervesystemet springer ud fra kraniet og kører helt ned til korsbenet. Balance i centralnerve systemet giver balance i hele kroppen.

Sussi oplevede at JOBA styrker den fysiske, mentale og Sussi og famile er meget glad for ridetræningen.

Jeg kan træne min mave, numse og lår foran fjernsynet. Jeg synes at bevægelserne var meget blide og var overrasket over, hvor meget min holdning blev forbedret på blot 12 uger.

Jeg havde ikke brug for udstyrets håndtag, da jeg ret let kunne holde mig oprejst ved at presse mine lår sammen.

Selv min udholdenhed blev forbedret, og jeg føler mig generelt bedre tilpas.

Carolin Gerdes-Röben (25 år)

I mit tilfælde tonede træningen på JOBA mine mave-, ryg- og brystmuskler relativt hurtigt.

Da jeg ikke er en stor fan af sport, passede det mig fint, at jeg kunne se fjernsyn, mens jeg trænede.

Ud over at mine smerter i ryggen er væsentligt reducerede, er min balance også blevet bedre. Jeg tabte også næsten 10 kg! Diana Toyer (41 år)

I løbet af mit 12-ugers JOBA-træningsprogram tabte jeg næsten 8 kg.

Det bedste for mig var den samtidige træning af overkrop og ben. ?Hips?-programmet er også godt, da jeg virkelig følte, at mine hofter og mave blev arbejdet rigtig godt igennem.

Alt i alt kan jeg sige, at jeg har opnået en væsentlig forbedring af på det nærmeste alle de kritiske steder. Min holdning er bedre, og jeg føler mig generelt bedre tilpas. Cora Weiger (29 år)

Mine rygsmerter er forsvundet

Efter 3 måneders træning med JOBA, er mine smerter i ryggen forsvundet. De simple JOBA- programmer var sjove, særligt til gruppetræning. Jeg har tabt mest vægt rundt om taljen og er stolt af at have “redet” mere end 10 kg af. Patricia Rola Thala (38 år)

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.