Gangbesværede, Velfærdsteknologi

TWIC – Teknologi – Wellfare – Innovation- Care

Fredericia TWIC Messe 2015

FAGMESSE MED FOKUS PÅ PLEJE, OMSORG OG VELFÆRDSTEKNOLOGI i Fredericia

Velfærdsteknologi, det er jo det vi laver. Løsninger der giver mere velfærd og hjælper kommuner og borgere til mere selvstændighed og frihed. Som århus kommune har døbt det: Frihedsteknologi.

På messen havde vi lejlighed til at tale med borgmestre og flere medlemmer af KL (Kommunernes landsforneing) som også lyttede på hvad vores bud er på bedre ældreomsorg, og fornuftig brug af nogle af midlerne fra ældremilliarden, som ser ud til at forbilive i spil.

Blandt robotter, skylle toiletter, exo skeltter til mennesker der er lamme, synes vi at vores bud på træning i eget hjem passede fint ind. Et forsikringsselskab var interesseret i at høre hvordan de kan få deres skadede kunder hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet,så det venter vi os meget af… For der er behov for pilotprojekter på den front, således at på trods af at systemet ikke anerkender trænende hjælpemidler som et hjælpemiddel, og derfor giver mulighed for offentligt tilskud, så ved erhvervslivet godt hvad det koster samfundet at have en medarbejder der blot er 14 dage længere væk fra sin arbejdsdag. Det er langt dyrere end en cykel…

Vi kom med flere idéer til hvordan TWIC i 2016 eller TWIC i 2017 kan blive endnu bedre.

Tak til Hanne Iversen for et par spændende dage.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.