Nogle gange skal man som menneske, standse op og kigge tilbage og reflektere over hvordan man er nået til, hvor man er. Det har vi gjort i forbindelse med vores egen produktudvikling, og vi kan se hvordan vores træningscykel har udviklet sig i takt med de teknologiske muligheder blev forbedret samt brugernes krav til design og komfort.

Omkring år 1994 blev Active 2000, også senere kendt som “Spasmeknuseren opfundet. Det var den første el-drevne motionscykel målrettet kørestolsbrugere. Den indbyggede hjælpemotor hjalp personer med meget lidt bevægelse eller ingen bevægelse i benene til at få bevæget leddene.

Active 2002 og Active Plus blev begge opgraderinger af denne første model, men fra 2010 valgte vi udelukkende kun at fokusere på vores Lemco Combi Bike, der har et magnetisk svinghjul, men som minimum kræver kræfter i armene for at få svinget benene med rundt. Vores krav til funktionalitet, sikkerhed og design til de elektriske modeller er høje, og vi valgte at udfase de eksisterende træningscykler med hjælpemotor på ubestemt tid, da vi mente at de på flere punkter ikke var tidsvarende.

Men på ReHA Care i Dusseldorf i slut september 2014, faldt vi over en opgraderet udgave af spasmeknuseren, Kinevia, som vi nærmest på stedet faldt for. Og på den måde er vi atter kommet tilbage til en af vores virksomhedens kerneidentiteter, nemlig spasmeknuseren.

Du kan læse mere om Kinevia her, hvor dens muligheder beskrives indgående