Gangbesværede, Kørestolsbrugere

Innovation i bevægelse med og uden motor

Spasmeknuser fra lemco - historisk billede

Spameknuser - Carstens far opfandt ordet i 90´erne.. Da det viste sig at spameknusere var effektive mod spasmer !

Ikke helt underligt tog Danmarks scleroseramte og fysioterapeuter ordet til sig, og idag er det alment kendt hvad en spasmeknuser er: Træningscykel fra LEMCO !

Nogle gange skal man som menneske, standse op og kigge tilbage og reflektere over hvordan man er nået til, hvor man er. Det har vi gjort i forbindelse med vores egen produktudvikling, og vi kan se hvordan vores træningscykel har udviklet sig i takt med de teknologiske muligheder blev forbedret samt brugernes krav til design og komfort.

Omkring år 1994 blev Active 2000, også senere kendt som “Spasmeknuseren opfundet. Det var den første el-drevne motionscykel målrettet kørestolsbrugere. Den indbyggede hjælpemotor hjalp personer med meget lidt bevægelse eller ingen bevægelse i benene til at få bevæget leddene.

Active 2002 og Active Plus blev begge opgraderinger af denne første model, men fra 2010 valgte vi udelukkende kun at fokusere på vores Lemco Combi Bike, der har et magnetisk svinghjul, men som minimum kræver kræfter i armene for at få svinget benene med rundt. Vores krav til funktionalitet, sikkerhed og design til de elektriske modeller er høje, og vi valgte at udfase de eksisterende træningscykler med hjælpemotor på ubestemt tid, da vi mente at de på flere punkter ikke var tidsvarende.

Men på REHA Care i Dusseldorf i slut september 2014, faldt vi over en opgraderet udgave af spasmeknuseren, Kinevia, som vi nærmest på stedet faldt for. Og på den måde er vi atter kommet tilbage til en af vores virksomhedens kerneidentiteter, nemlig spasmeknuseren.

Du kan læse mere om Kinevia her, hvor dens muligheder beskrives indgående

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.