Sorte fødder

Diabetiske fødder med fodsår

Diabetiske fødder med sår eller sorte misfarvninger

Blodomløbet kan være stærkt reduceret i ekstremiteter grundet sukkersygen.

Det anbefales at træne og få masser motion for personer med sukkersyge / Diabetes. Mange ældre har svært ved at få så meget motion hver dag, som der anbefales.

Derfor kan vi tilbyde løsninger til træning i eget hjem, for dig der er gangbesværet eller lejlighedsvis kørestolsbruger.

Træning øger blodcirkulationen

Den diabetiske fod

Sårene kan opstå dels pga. nervebetændelse og dels pga. karsygdom men oftest pga. en kombination af kar- og nervesygdom.

Den nedsatte følesans pga. nervebetændelsen gør, at man ikke så let lægger mærke til om der er fremmedlegemer (sten, søm etc.) i fodtøjet eller om fodtøjet klemmer. Derfor opstår der let sår.

Karsygdommen fører til nedsat blodforsyning til tæer og fødder og fører til nedsat levedygtighed af huden og vævene i foden.

Fodsår kan være meget smertefulde, men ofte er der ingen smerter pga. manglende smertesans som følge af nervebetændelsen. Sårene kan blive betændte, og infektionen kan spredes til resten af kroppen. Hvis kredsløbet er meget nedsat, risikerer man at der opstår koldbrand.

Nedsat følesans, og kolde fødder med bleg og glat hud samt sparsom behåring, tyder dels på nervebetændelse og dels på nedsat kredsløb og er en advarsel om, at der er øget risiko for at få fodsår.

 

5-10% af danske diabetikere har fodsår, og 2% udsættes for små eller store amputationer som følge af sårene. Derfor er forebyggelse af fodsår meget vigtigt.

For højt blodsukker Højt blodsukker kan svække føl- og smertesansen. Forkert fodtøj, skoldning eller skarpe ting kan derfor føre til, at sår udvikler sig, uden det kan mærkes.

For højt blodsukker og rygning kan medføre åreforkalkning og dårlig blodforsyning til ben og fødder med risiko for, at sår kan opstå.

arm bentræner for kørstolsbrugere
Sofacykel
Venepumpe træner - blodcirkulationen kan øges med vores træner

Dansk Produceret træningscykel i verdensklasse til brug fra stol eller kørestol

Træningscykel til kørestol

Mangler du blodcirkulation i benene og oplever du misfarvning af dine ben og fødder, så mener vi at vi kan hjælpe dig.

Træningscyklen er meget let at bruge. Din fysioterapeut er ofte klar til at komme på hjemmebesøg og hjælpe dig igang med den rigtige træning.

Træningscyklen er unik og fås alene hos LEMCO, og kan bruges af stort set alle også

  • Kørestolsbrugere
  • Benamputerede
  • Gangbesværede

Typisk har man lidt kræfter i ben / arme, og selv meget meget få kræfter er nok til at få hele kroppen i bevægelse grundet en speciel indbygget teknologi.

Derfor behøver man ofte ikke en træningscykel med motor, men kan med større udbytte bruge en træningscykel som den træningscykel som vi producerer her i Helsingør.

Bestil træningscykel til kørestol her