Tetrapelgiker

Træning for rygmarvsskadede

paraplegi

Også rygmarvsskadede kan træne

Vores tidligere træningscykel LEMCO Active Plus, vores nuværende Kinevia træningscykel med hjælpemotor, og vores LEMCO Combi Bike Plus er blevet meget flot modtaget af personer med rygmarvsskade.

Det er faktisk kommet som en overraskelse hvor mange der kan klare sig uden hjælpemotor, når føst de har prøvet en COMBI bike cykel, hvor armene hjælper benene rundt.

Rygmarvsskade, kan også få bevæget benene

For personer med rygmarvsskade, er stivhed i ben et kendt problem i dagligdagen.

Ved cykling med Kinevia, får personen bevæget benene ved hjælp af den indbyggede hjælpemotor.

Cyklingen kræver ikke at brugeren ativt træder med. De rolige cykelbevægelser øger blodgennemstrømingen og modvirker spasmer.

Blot for at nævne nogle få fordele som mange rygmarvsskadede ofte får ved cykeltræning med Kinevia:

 • Bedre fordøjelse
 • Færre urinvejsinfektioner for personer med kateter
 • Varme i benene
 • Mere naturlig farve på benene

Information om rygmarvsskade i Danmark

Information om interesseorganisationen for rygmarvsskadede i Danmark

RYK – Rygmarvsskadede i Danmark er den danske interesseorganisation for rygmarvsskadede.

RYK er brugerstyret og ledes af en generalforsamlingsvalgt bestyrelse. RYK er en specialkreds i Dansk Handicap Forbund.

Ryk´s primære arbejdsområder er:

 • at informere. Ud over medlemsbladet, udgiver vi håndbøger og pjecer om behandlingen af – og livet med en rygmarvsskade.
 • at få forbedret behandlingstilbudene til rygmarvsskadede, f.eks. på hospitaler, hos lægen eller hos fysioterapeuten.
 • at følge og inspirere forskningen til at sætte fokus på de områder, som vi finder vigtige.
 • at bringe rygmarvsskadede sammen til udveksling af erfaring omkring biler, hjælpemidler, behandling, uddannelse, job o.s.v. Det sker bl.a. på vores årlige sommerkursus og weekendseminar.

I maj 2002 skiftede organisationen navn fra “Paraplegikerkredsen” til “RYK – Rygmarvsskadede i Danmark”.

Navnet RYK kan ses som en forkortelse af rygmarvsskadede i Danmark, men fonetisk beskriver navnet samtidig hvor medlemmerne har en skade.

RYK er et aktivt og positivt ord. Det hylder den fysiske og mentale fremgang vi som rygmarvsskadede gennemfører – hver for sig og i organisationen. Vi RYKKER! RYK er fremtidsorienteret og en hyldest til initiativet og det aktive liv. Paraplegikerkredsen blev stiftet i 1972 af daværende overlæge på Rigshospitalets klinik i Hornbæk, Bodil Eskesen (1913-1996). Medlemsbladet kom til i 1979.

Dansk Produceret træningscykel i verdensklasse til brug fra stol eller kørestol

Har du brug for vedligeholdende træning efter blodprop i hjernen elller eks. hjerneblødning, og den tilbudte genoptræning fra kommunen ikke er nok, kan det være en idé at supplere med en LEMCO Combi Bike Plus. Træningscyklen er meget let at bruge. Din fysioterapeut er ofte klar til at komme på hjemmebesøg og hjælpe dig igang med den rigtige træning.

Træningscyklen er unik og fås alene hos LEMCO, og kan bruges af stort set alle også

 • Halvsidigede lammede
 • Paraplegikere (lam fra livet og ned)
 • Tetraplegikere (lam fra brystet og ned)

Typisk har man lidt kræfter i ben / arme, og selv meget meget få kræfter er nok tila t få hele kroppen i bevægelse grundet en speciel indbygget teknologi.

Derfor behøver man ofte ikke en træningscykel med motor, men kan med større udbytte bruge en træningscykel som den træningscykel som vi producerer her i Helsingør.

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os !

Motionscykel-til-kørestol-grå
Luk

Genoptræningscykel til brug fra kørestol (leje)

DKK 1.500,00DKK 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
 • Plejehjem
 • Bofælleskaber
 • Hospitaler
 • Genoptræningscentre
 • Korttidsafsnit
 • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.
Kettler-Ergo-C8-motionscykel til leje
Luk

Leje af træningscykel til genoptræning

DKK 999,00DKK 1.500,00 Inkl. Moms
Leje af træningscykel pr. måned som supplement til genoptræning efter eks. knæ / hofte er som noget helt unikt muligt for private hos LEMCO. CORONA UPDATE: Vi er blevet lagt ned af Danskere der vil leje motionscykel og kan knap følge med. Vi får dog løbende cykler tilbage fra udlejning. Cyklerne er i den kendte Kettler kvalitet eller bedre. Hele Europa er støvsuget for motionscykler i god kvalitet, så derfor skal der forventes lidt ventetid så regn med et par dages leveringstid.

Motionscykel til Kørestol – Lemco Combi Bike Plus

DKK 16.900,00DKK 18.858,75 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering!
Luk

Pedaltræner

DKK 2.450,00 Inkl. Moms
Pedaltræneren er i bedste kvalitet og hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Cyklen kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet CORONA, idet pedalerne har hælkappe falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Sofacyklen tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i sofacyklen sikres behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt når man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen.
Tilføj til kurv
I TVIVL?

KONTAKT MIG VENLIGST !

FÅ HJÆLP OG VEJLEDNING
Er du i tvivl om vi kan hjælpe netop dig ?

Med 30 års erfaring er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig. Ring mig op på tlf. 3325 4002 for råd og vejledning.

Det vil glæde mig at hjælpe dig.

Carsten-Lemche ceo lemco
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *