Tetrapelgiker

Træning for rygmarvsskadede / Paraplegi og Tetraplegi

paraplegi

Også rygmarvsskadede kan træne

Vores tidligere træningscykel LEMCO Active Plus, vores nuværende Kinevia træningscykel med hjælpemotor, og vores LEMCO Combi Bike Plus er blevet meget flot modtaget af personer med rygmarvsskade.

Det er faktisk kommet som en overraskelse hvor mange der kan klare sig uden hjælpemotor, når føst de har prøvet en COMBI bike cykel, hvor armene hjælper benene rundt.

Rygmarvsskade, kan også få bevæget benene

For personer med rygmarvsskade, er stivhed i ben et kendt problem i dagligdagen.

Ved cykling med Kinevia, får personen bevæget benene ved hjælp af den indbyggede hjælpemotor.

Cyklingen kræver ikke at brugeren ativt træder med. De rolige cykelbevægelser øger blodgennemstrømingen og modvirker spasmer.

Blot for at nævne nogle få fordele som mange rygmarvsskadede ofte får ved cykeltræning med Kinevia:

 • Bedre fordøjelse
 • Færre urinvejsinfektioner for personer med kateter
 • Varme i benene
 • Mere naturlig farve på benene

Information om rygmarvsskade i Danmark

Information om interesseorganisationen for rygmarvsskadede i Danmark

RYK – Rygmarvsskadede i Danmark er den danske interesseorganisation for rygmarvsskadede.

RYK er brugerstyret og ledes af en generalforsamlingsvalgt bestyrelse. RYK er en specialkreds i Dansk Handicap Forbund.

Ryk´s primære arbejdsområder er:

 • at informere. Ud over medlemsbladet, udgiver vi håndbøger og pjecer om behandlingen af – og livet med en rygmarvsskade.
 • at få forbedret behandlingstilbudene til rygmarvsskadede, f.eks. på hospitaler, hos lægen eller hos fysioterapeuten.
 • at følge og inspirere forskningen til at sætte fokus på de områder, som vi finder vigtige.
 • at bringe rygmarvsskadede sammen til udveksling af erfaring omkring biler, hjælpemidler, behandling, uddannelse, job o.s.v. Det sker bl.a. på vores årlige sommerkursus og weekendseminar.

I maj 2002 skiftede organisationen navn fra “Paraplegikerkredsen” til “RYK – Rygmarvsskadede i Danmark”.

Navnet RYK kan ses som en forkortelse af rygmarvsskadede i Danmark, men fonetisk beskriver navnet samtidig hvor medlemmerne har en skade.

RYK er et aktivt og positivt ord. Det hylder den fysiske og mentale fremgang vi som rygmarvsskadede gennemfører – hver for sig og i organisationen. Vi RYKKER! RYK er fremtidsorienteret og en hyldest til initiativet og det aktive liv. Paraplegikerkredsen blev stiftet i 1972 af daværende overlæge på Rigshospitalets klinik i Hornbæk, Bodil Eskesen (1913-1996). Medlemsbladet kom til i 1979.

Dansk Produceret træningscykel i verdensklasse til brug fra stol eller kørestol

Har du brug for vedligeholdende træning efter skade eller operation, og den tilbudte genoptræning fra kommunen ikke er nok, kan det være en idé at supplere med en LEMCO Combi Bike Plus.

Træningscyklen er meget let at bruge, og overraskende meget bedre en de motionscykler med hjælpemotor som ellers ofte købes til en langt højere pris.

Din fysioterapeut er ofte klar til at komme på hjemmebesøg og hjælpe dig igang med den rigtige træning.

Træningscyklen er unik og fås alene hos LEMCO, og kan bruges af stort set alle også

 • Halvsidigede lammede
 • Paraplegikere (lam fra livet og ned)
 • Tetraplegikere (lam fra brystet og ned)

Typisk har man lidt kræfter i ben / arme, og selv meget meget få kræfter er nok tila t få hele kroppen i bevægelse grundet en speciel indbygget teknologi.

Derfor behøver man ofte ikke en træningscykel med motor, men kan med større udbytte bruge en træningscykel som den træningscykel som vi producerer her i Helsingør.

Bestil din cykel / mobilitetstræner hos os !

Leje af Genoptræningscykel til brug fra kørestol

kr. 1.500,00kr. 4.500,00 Inkl. Moms
Genoptræningscykel til leje på månedsbasis. Vores genoptræningscykel er den bedste træningscykel til brug fra kørestol / stol til genoptræning i hele verden.  BEMÆRK: Cyklen kan lejes med forkøbsret. 30 Dages opsigelse. Ved køb indenfor 3 mdr. trækkes fuld betalt leje fra prisen på Cyklen.  Træningscyklen hjælper til en mere tilfredsstillende genoptræning både i fysioterapier, genoptræningscentre og i eget hjem. Genoptræningscyklen bruges bl.a. af følgende.
 • Plejehjem
 • Bofælleskaber
 • Hospitaler
 • Genoptræningscentre
 • Korttidsafsnit
 • Private, som supplerende træning til vedligeholdende fysioterapi
Bemærk vores unikke tilfredshedsgaranti ! Kontakt os for mere information.

Leje af træningscykel til genoptræning

kr. 999,00kr. 1.500,00 Inkl. Moms
Leje af træningscykel pr. måned som supplement til genoptræning efter eks. knæ / hofte er som noget helt unikt muligt for private hos LEMCO. NYHED: Der kan bestilles indbæring, hvilket dog medfører ekstraomkostning.  Der er mange der ønsker at leje motionscykler, men bare rolig vi får dog løbende cykler tilbage fra udlejning så ring og gerne op !  Cyklerne vi udlejer med saddel er cykler der i handlen koster kr. 10.900,- så du kan leje en rigtig god motionscykel hos os. De leveres samlet klar til brug. Combi Bike Plus - Motionscyklen til kørestol koster kr. 21.500 Inklusiv moms, samme tilbud mit.  3 mdr. leje med forkøbsret gælder naturligvis for den,  Det kan betale sig at kontakte os i god tid inden du skal bruge cyklen.

Pedaltræner med specialpedaler og velcro

kr. 2.895,00 Inkl. Moms
Pedaltræner i bedste kvalitet som hjælper dig til daglig motion, som er vigtig for at holde kroppens funktioner igang og vedligeholde blodomløbet. Denne pedaltræner er udviklet i helt speciel god kvalitet og modstanden er magnetisk, vedligeholdelsesfri og kan varieres trinløst. Pedaltræneren kan afhentes personligt I Helsingør hvor vi har lager. Hvis du allerede har købt en pedaltræner andetsteds - hvor fødderne støder på gulvet - på selve træneren eller hvor fødderne falder af pedalerne, så kontakt os for vejledning i hvordan du får den perfekte lille pedaltræner der kan dækker dit behov. Du kan samtidig vedligeholde og styrke musklerne på en sikker og enkel måde grundet de specielle pedaler med hælkappe og velcro.  Pedaltræneren kan bruges ved behov for genoptræning i benene hvor offentlig genoptræning evt. er lukket grundet eks. CORONA, idet pedalerne har hælkappe og derfor falder fødderne ikke af pedalen under træning som på de små pedaltrænere i bukket jern man køber online, i supermarkedet og byggemarkeder. BEMÆRK  ! Pedaltræneren tages retur til fuld pris ved opgradering til LEMCO COMBI BIKE PLUS - som er vores mest effektive genoptræningscykel. Sofacyklen som vi får lavet er i unik kvalitet og kan ikke sammenlignes med små billige træningspedaler/ pedalcykler / pedaltrænere og fod-cykler i bukket jern - eller for den sags skyld alle andre små sofacykler. Den magnetiske trinløse modstand føles "perfekt" og et patenteret system i træneren sikrer behageligt tråd i hele rotationen. Den specielle teknik sikrer hjælp til at komme over det "døde" punkt hvor man skal skifte mellem at træde med hhv. højre og venstre ben. Pedalerne med velcro og hælkappe giver desuden også mulighed for "et lille hvil" undervejs, uden behov for anstrengelse med at holde foden på pedalen som med pedaltrænere uden pedaler med hælkappe.

Sidde Motionscykel til Stol / Kørestol

kr. 20.758,75kr. 23.625,00 Inkl. Moms
Lemco Combi Bike Plus, er den ubetinget bedste sidde motionscykel til brug fra kørestol / stol. Leveres samlet klar til brug - Vi tilstræber dag til dag levering! HMI Nummer: 109 444 Designet, udviklet og produceret i Danmark. Du er velkommen til at komme på besøg og få ekspert vejledning. Vi vejleder også på Facetime eller whats app. Vi finder altid en løsning. Vores kunder har en ultra høj succesrate med vores genoptræningscykler...
I TVIVL?

KONTAKT MIG VENLIGST !

FÅ HJÆLP OG VEJLEDNING
Er du i tvivl om vi kan hjælpe netop dig ?

Med 30 års erfaring er jeg ret sikker på at jeg kan hjælpe dig.

Ring mig op på tlf. 3325 4002 for råd og vejledning.

Det vil glæde mig at hjælpe dig.

Carsten-Lemche ceo lemco
author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.