Blodprop / Hjerneblødning

Genoptræning og Rehabilitering efter apopleksi

Combi-Bike-Plus-Motionscykel-til-kørestol

Genoptræning efter blodprop i hjernen og apopleksi – Træn hjemme !

Når du er udskrevet, og du enten er færdig med genoptræning eller vil supplere den offentlige genoptræning, kan træning med LEMCO Combi Bike Plus være relevant for dig.

Genoptræning efter hjerneblødning hjemme. Kom hurtigt i gang, og få mere overskud i hverdagen 

Når det passer dig kan du træne med LEMCO Combi Bike Plus, du kan sidde i lænestol eller kørestol og få bevæget benene. Dette betyder ofte øget velvære og tendensen til hævede ben grundet vand i benene mindskes.

Den øgede blodgennemstrømning har øget livskvaliteten for mange, der ellers har haft et aktivt liv, men grundet hjerneblødning er blevet begrænset i deres fysiske udfoldelser.

Ved blot en uge i sengen, mindskes muskelstyrken betydeligt. Det er denne muskelstyrke der skal genoptrænes hurtigtst muligt. for at sikre sikker gang og blive bedre til de almindelige daglige gøremål.

Hvis man er over 80 år gammel bliver kroppen 10 år ældre ved blot 10 dage i sengen.

Farven på benene viser sig ofte at skifte fra blårød / mørkeblå til en mere naturlig farve, og vi har hørt om flere hvor hårene igen er begyndt at vokse på benene efter blot et par måneders cykeltræning. Styrken kan genetableres ved daglig træning, og derved reduceres risiko for fald og man kan forblive mere selvhjulpen i længere tid.

Tidlig start på genoptræning hjælper mange

Typiske symptomer ved apopleksi:

  • Lammelse af arm
  • lammelse af ben
  • lammelse i den en side af ansigtet
  • talebesvær
  • forståelsesproblemer
  • synkeproblemer
  • blindhed i den ene halvdel af synsfeltet
  • koordinationsproblemer
  • balanceproblemer

Udover at behandle medicinsk, er der meget man kan gøre for at opveje den skade, som apopleksien har gjort.

Det drejer sig om genoptræning, og i den sammenhæng skal man selv være den aktive part. Efter en apopleksi vil man som regel få det bedre af sig selv i løbet af den første uge, men derefter skal der genoptræning til for, at tilstanden bliver bedre.

Efter endt hospitalsophold er det vigtigt at fortsætte genoptræningen.

Hvor godt resultatet bliver, kan man ikke sige noget bestemt om i de enkelte tilfælde, men så længe det går fremad, er der håb om yderligere forbedringer. Og der er flere eksempler på gode resultater efter selv svære apopleksier på grund af ihærdig genoptræning.

Med LEMCO Combi Bike Plus, kan du træne så meget og så længe du orker… Cyklen har BEAT Teknologi dvs. at den fungerer som de kendte Aktiv/ Passiv trænere der typisk koster over 40 til 50.000 Kroner.

Dvs. Du kan træde med behagelige cykelbevægelser, for derefter øge modstanden når du overkommer det. BEAT Teknologien hjælper til at komme over det døde punkt som gør at alle andre motionscykler ikke fungerer til formålet.

Genoptræningscyklen kan bruges både fra stol og kørestol. Enkel at bruge og fornuftig i pris.

author-avatar

Om Carsten Lemche

CEO og Opfinder af LEMCO Combi Bike Plus, sengecykel m.v.Jeg har arbejdet med træning og hjælpemidler siden 1985. Jeg er fascineret af hvor meget jeg kan ændre et menneskes liv, ved at give mulighed for at træne i fysioterapi eller i eget hjem. Jeg bruger meget tid på at forstå mine kunders behov, og arbejder hver dag for at udvikle og producere de bedste løsninger til mennesker i kørestol, og meget dårlig gående. Det vil glæde mig også at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *