Træningscykler egnet til Scleroseramte

For personer med Sclerose er træning vitalt for at undgå tab af muskelmasse, få øget eller vedligeholdt styrke i både arme og ben.

Sclerose hindrer kommunikationen mellem hjerne og muskler, men med flere muskler, er det lettere at kompensere for støjen på signalerne og reducere symptomerne.

Daglig træning er med til øge muskelstyrken, og dermed opnår man at blive mere selvhjulpen.

Det er aldrig for sent at starte med at træne – også selvom man har Sclerose!

Egnet for personer med nedsat funktionsniveau.

LEMCO Combi Bike Plus (vores manuelle arm og bentræner)  og Kinevia (vores træningscykel med motor) kan hjælpe med at træne i eget hjem – selv hvis man er kørestolsbruger.

For personer med Sclerose er en af de vigtigste opgaver at holde kroppen i gang så længe som mulig.

Mange personer med Sclerose bruger træning af ben og overkrop med en el-dreven træningscykel som en behagelig og overkommelig træning. Selv personer med meget lille eller slet ingen funktion i ben eller overkrop kan få benene bevæget.

I mange tilfælde vil man ikke have behov for en træningscykel med motor, men kan nøjes med en manuel/ armben træner, da  armene kan bruges som drivkraft til at få benene med rundt.

Træningscykel til Scleroseramte
Træningscykel til Scleroseramte

Træning giver øget velvære

Træningen giver for mange en behagelig varme i kroppen. og øger bevægelighed af led og muskler.

Ved daglig træning på 1/2 time mindskes muskelkramper (Spasmer) og man oplever varmere og mere afslappede ben og muskler.

Såfremt der stadig er en rest af gangevne, har vi mange eksempler på bedre gang, og reducering af bivirkningerne ved immobilitet.

Dansk Produceret træningscykel i verdensklasse til brug fra stol eller kørestol

Træningscykel til kørestol

Har du brug for vedligeholdende træning og den tilbudte genoptræning fra kommunen ikke er nok, kan det være en idé at supplere med en LEMCO Combi Bike Plus. Træningscyklen er meget let at bruge. Din fysioterapeut er ofte klar til at komme på hjemmebesøg og hjælpe dig igang med den rigtige træning.

Træningscyklen er unik og fås alene hos LEMCO, og kan bruges af stort set alle også Scleroseramte der ikke kan tage et enkelt skridt.

Typisk har man lidt kræfter i ben / arme, og selv meget meget få kræfter er nok tila t få hele kroppen i bevægelse grundet en speciel indbygget teknologi.

Derfor behøver man ofte ikke en træningscykel med motor, men kan med større udbytte bruge en træningscykel som den træningscykel som vi producerer her i Helsingør.

Bestil træningscykel til kørestol her