Sclerose – Spasmer og kramper

Spasmer og kramper

I forbindelse med Sclerose er lammelse og spasticitet nogle af de hyppigste og mest generende symptomer.  Spasmerne og lammelsen er som oftest forårsaget af en helt eller delvist lammet muskel, der på samme tid er anspændt og overaktiv med muskeltrækninger.

Symptomer ved spasticitet

Stivhed i muskulaturen, der gør bevægelser langsomme, og som bevirker mindre udholdenhed og balance, er nogle af symptomerne. Herudover kan man opleve deciderede kramper/spasmer, specielt vil opleve en en uro i benene, når man kommer i seng, eventuelt i en grad så søvnen er påvirket.

I sværere tilfælde kan der opstå smertefulde spasmer og fejlstilling af led, således at disse kan fastlåses i uhensigtsmæssige stillinger. Dette kan blandt andet føre til problemer med selv at klare den personlige hygiejne og de daglige gøremål.

Træningscykel til kørestol - færre spasmer
Træningscykel til kørestol - færre spasmer

Spasmer og kramper kan ofte reduceres ved daglig træning.

Vores motionscykler har gennem tiden hjulpet mange personer med spasmer, til at kunne reducere eller undvære den spasmedæmpende medicin, og grundet dette bibeholdt mere styrke i benene, som bruges til de almindelige daglige gøremål.

  • Tage tøj på
  • Stryge
  • Personlig hygiejne

Nedsætter forbruget af medicin

Flere kunder fortæller os, at de har reduceret deres medicinforbrug betydeligt pga træningen, så hvis fødderne begynder at “spasme” så cykler de en tur, og får spasmerne væk.

Se mere til vores Combi Bike her
Se mere til vores træningscykel med motor her

LEMCO Rehab & Fysio er specialister i løsninger til mennesker med bevægelseshandicap.

Vores løsninger spænder bredt og er unikke. Løsningerne hjælper ofte både den pårørende og personen med handicap til en lettere og mere tilfredssstillende hverdag.

I vores webshop finder du bl.a. løsninger til gangbesværede og kørestolsbrugere