Vi bliver så glade engang imellem på folks vegne. I foråret 2015 lånte vi en SmartStol ud til til en mand med Parkinson’s. Mandens Kone brugte i hverdagen mange kræfter på at få manden ind til bordet, når der skulle spises og andet. Parret fik stolen på prøve og kontaktede kommunen og fortalte at denne stol var rigtig god i deres situation og om de kunne få Smartstolen bevilliget som et hjælpemiddel.

Men nej. Kommunen havde en aftale med et firma og det var derigennem, man skulle få sig en velegnet stol. Punktum.

Stolen som der blev forslået fra kommunens side var desværre bare ikke så velegnet i forhold til mandens evner, så da kvinden ringede til os og fortalte om sit dilemma, foreslog vi at de skulle kontakte DUKH, for at deres interesser kunne blive varetaget.

Men lykken var dog, at visitatoren kom på besøg og kunne jo egentlig godt se at hvilken forskel, der var på de 2 stole og hvordan stolene hver især fungerede i parrets situation.

Vi er glade på parrets vegne, at de fik hul igennem til kommunens fornuft og nu sandsynligvis ender med få bevilliget den stol, der passer til deres situation. Dette troede vi i starten af juni måned, men kommunen forslår i stedet at der benyttes en almindelig stol med armlæn og afviser anøgningen om en Smartstol med begrundelse i Serviceloven paragraf 112 og 113.

Dette har man naturligvis klaget over, da og vi følger sagen og håber det bedste for parret.

Opdateret 5 måneder efter:  Parret har selv købt SmartStolen og returneret den ubrugte stol med hjul til kommunen.