Vores historie – Milepæle
2019
Successen med LEMCO Combi Bike Plus fortsætter og vi øger produktionen måned for måned. Vi arbejder nu på anden generation af vores Sengecykel til levering i 3 kvartal 2019 – meget spændende projekt med store muligheder for sengeliggende patienter i hele verden.
2018
Vi bygger Lemco Combi Bike Plus på fuld kraft og kan ikke følge med efterspørgslen. Mange er på venteliste og får cyklerne i første kvartal 2018
2017
De første LEMCO Combi Bike Plus leveres til kunder der er meget begejstrede. Mange har besøgt os og prøvet cyklen i vores Showroom.
2015
Vi begynder udviklingen af LEMCO Combi Bike Plus. Træningscyklen som skal disrupte elektriske træningscykler ved hjælp af et unikt og højeffektivt svinghjul kan selv mennesker med lammelser træne hjemme og i fysioterapi.
2014
Igen får vi elektriske træningscykler i vores sortiment, da der indgås aftale om forhandling af Kinevia i Norden.
Vi begynder samarbejde med det engelske firma Rhealthcare om at være forhandlere på deres transportkørestole.
2012
LEMCO SmartStol bliver introduceret på det danske marked. Denne stol fra Australien er en nyskabelse i forhold til specielt dårligt gående personer, der har svært ved at komme godt ind til bordet.
2009
Lemco Combi Bike bliver introduceret og denne træningscykel uden elektrisk motor giver en endnu mere tilfredsstillende træning end cykler med hjælpemotor.
Vi får forhandlingen af Panasonic Joba (betyder hest på japansk). Den første JOBA træningshest der blev solgt var til paraplegien i Viborg.
LEMCO så også et behov for også at tilbyde produkter mod dropfod og hælsår, da vi konstatererede at de eksisterende leverandører både var for dyre og sjældent var lagerførende. Både Dictus båndet mod dropfod og FootRest mod hælsår blev efterfølgende en stor succes.
2008
LEMCO B´fit modellerne introduceres på det danske marked og der fokuseres specielt meget på træning og genoptræning af kørestolsbrugere og gangbesværede. Modellerne fungerer både i eget hjem og i offentligt regi.
2006
Lemco Active Plus introduceres. Vores egen udviklede træningscykel med hjælpemotor i flot dansk design. Motoren hjælper hvis man ikke har kræfter eller slet ingen kræfter i benene til en almindelig motionscykel.
2003
Den nuværende ejer Carsten Lemche overtager firmaet fra sin far Erik Lemche
2000
Activ 2002 introduceres og var en videreudvikling af Activ 2000. Her kom et tiltrængt designløft samt en markant forbedring af ergonomien, hvor der blandt andet var fokus på den elektroniske spasmekontrol.
Activ 2002 blev en del af et pilotprojekt på Plejecenteret Olivenhaven i Kolding kommune, der skulle fastslå, hvilken virkning fysisk træning havde på demente. Projektet blev en succes og gav mange erfaringer til projektdeltagerne og projektet blev vidt citeret i de danske medier for de positive resultater.
1998
I 1998 blev “Ridesadlen” introduceret til børn, der var ramt af cerbal parese eller andre multihandicap, der udfordrede balance og krops fornemmelse.
1990
Det fjerde produkt, der så dagens lys var kørestolen “LifeStand”, der med et let greb udover at være kørestol også kunne medvirke til at personen kunne stå op. Her viste firmaet på flere måder, at det var forud for sin tid, men desværre var den udviklede model ikke ergonomisk nok og produktet havde kun et par år på markedet.
1987
Spasmeknuseren Activ 2000 bliver introduceret. Denne el-drevne motionscykel bliver på mange måder et omdrejningspunkt for den videre udvikling, hvor der kom fokus på bevægelse og motion for især kørestolsbrugere. Modellen havde indbygget hjælpemotor og hjalp personer med meget lidt styrke i benene at få bevæget leddene og dermed hjulpet til et bedre blodomløb. Det viste sig hurtigt at det kunne hjælpe mange personer med Sclerose til et liv med færre spasmer. Deraf navnet som Erik Lemche opfandt: Spasmeknuser
1987
Gangvognen”Pilen” bliver introduceret på det danske marked, målrettet de svageste spastiske børn. Markedet blev hurtigt udvidet til Sverige og Norge og det blev til en masse besøg på institutioner, til private, og specialbørnehaver, hvor Erik Lemche fik endnu mere indsigt i de mange forskellige behov multihandicappede børn har og generelt optog emnet om hvordan man kan hjælpe mennesker med handicap til et bedre liv det fokusområde, som virksomheden har kredset omkring siden hen. Erik Lemche blev hurtigt en institution og kendt som en ildsjæl, der lagde både energi og engagement i at få børnene op at gå og stå.
1983
Firmaet tog sin form efter en biltur på vej hjem fra Frankrig. Stifteren af firmaet Erik Lemche kørte med sin søn og hørte en radioudsendelse om et Lege terapi boldbassin, som var målrettet handicappede børn udviklet af en opfinder på Amager. Erik Lemche fik efterfølgende agenturet for det franske marked og interessen for at arbejde med mennesker med specielle behov var startet. På en handicap-messe i Paris i 1983 mødte han opfinderen af gangvognen Pilen og det blev til et årelangt samarbejde, der har hjulpet tusindvis af børn til et bedre liv.