Her ses to Dropfodsskinner. En billig i plastic og vores diskrete og effektive Dictus Dropfodsskinne.

Dropfodsskinner i billigt plastik leveres ofte fra sygehuset til patienter med en dropfod grundet operation, discus-polaps eller lignende, der i visse tilfælde giver let til svær dropfod. Dropfodsskinnerne i plastik er billige og dropfodsskinnerne i carbon er meget dyre. Ingen af skinnerne giver optimal gangafvikling for de der har behov for at holde forfoden oppe under gang.

Man får typisk en stiv gang, hvor hoften belastes meget ved hvert skridt, da foden ikke kan bevæge sig, fordi ankelleddet holdes i 90 graders vinkel mod gulvet. Med Dictus skinnen kan foden bevæge sig, men forfoden løftes let ved hjælp af elastikken.

Elastikken på Dictus Dropfodsskinnen holder i mange tilfælde forfoden rigeligt oppe til at gangen kan blive næsten normal. Vi har kortere gummibånd til vores dropfods skinne (dictus) der løfter endnu mere end standard gummi båndene. Klik her for at se båndene. 

Er en dropfodsskinne det rigtige for dig ?

Hvis din dropfod bevirker at din gang afvikling bliver stiv og du belaster din hofte meget ved hvert skridt, så kan dictus dropfodsbåndet være noget for dig.

Mange har ikke behov for at støtte foden horisontalt, men mangler “blot” en lille nisse til at holde forfoden oppe, så man undgår at snuble i tæpper, over fortorvs fliser eller blot over forhøjninger i asfalt m.m.

For alle der “blot” har behov for det lille løft i forfoden er Dictus båndet ofte en perfekt løsning. Hvis din dropfod er permanent ( dvs. at dropfoden har været der i mere end et år ) kan du være heldig at få kommunen til at give en bevilling på Dictus Båndet. Med bevillingen har man som borger ret til frit valg dvs. man kan vælge LEMCO REHAB & FYSIO som leverandør.

Derved sikres du det originale Dictusbånd, og at det kommer hurtigt frem (typisk inden 2 hverdage). Vi har altid DictusBånd på lager til hurtig levering. Du kan ofte prøve dropfodsbåndet, som nogle steder kaldes Dictus Skinnen (det er det samme) i vores ShowRoom og få det med samme dag.

Eksempel på stive plastik dropfods-skinner i forhold til Dictus Dropfodsbåndet

Dropfodsskinne

Eksempel på en fleksibel Dictus Dropfodsskinne der giver en mere dynamisk gang.

Ofte dækker buksebenet over vores dropfodsskinne, således at man som forbipasserende ikke ænser at der gemmer sig en dropfod under buksebenet.

Dropfodsbånd i stedet for dropfodsskinne

LEMCO Rehab & Fysio er specialister i løsninger til mennesker med bevægelseshandicap.

Som specialist i Dropfodsskinner (kun de originale Dictus Dropfodsbånd) har vi hjulpet hunderede vis med dropfod til en mindre stiv gang, ved brug af Dictus Dropfodsbåndene i stedet for plastik eller carbon dropfodsskinner.

Du kan bestille dropfodsbåndene online her på hjemmesiden og få dem leveret typisk indenfor 48 timer.