Blot få dage i sengen har mange negative konsekvenser for din krop. Hvis du har 14 dage med passiv inaktivitet, har det markante konsekvenser for din kondition, stofskifte og krop.

Trygfondens center for aktiv sundhed (CFAS) er et center der udvikler og afprøver nye træningsformer tilpasset til folk der har kroniske sygdomme.

Borgere med kronisk sygdomme, oplever ofte perioder med udtalt fysisk inaktivitet. Det kan for eksempel ske i forbindelse med akut forværring i deres kroniske sygdom, ved kirurgi eller kritisk sygdom.
CFAS har nu på baggrund af deres forskning, oplevet at der er sket et markant paradigmeskift inden for behandling af personer med kroniske sygdomme. Man har i mange år vidst at regelmæssig fysisk aktivitet, kan forebygge alvorlige kroniske sygdomme, men nu ved man at træning også har en stor plads i behandlingen af en lang række sygdomme.

Her taler vi blandt andet om;

  • Type 2-diabetes
  • Hjertekarsygdomme
  • Kræftformer
  • Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)
  • Leversygdomme

Fysisk aktivitet set som forebyggende behandling
Sundhedsstyrelsen har meget evidens om at fysisk træning har en god effekt på en lang række sygdomme, og at det bør indgå i dag som et led i behandlingen for den syge. De mener også at, fysisk træning i nogle tilfælde kan være mere effektiv end medicinsk behandling.
Hvis du er interesseret i at læse mere om evidensen for anbefalingerne for fysisk aktivitet så se mere:  her

Hvilke hjælpemidler kan fås gennem kommunen ? 
Du skal henvende dig i din kommune for at søge om hjælpemidler eller forbrugsgoder. Kommunen har kompetencen til at træffe afgørelse om hjælpemidler og forbrugsgoder. Du bør i din ansøgning beskrive, hvordan hjælpemidlet/forbrugsgodet kompenserer for din nedsatte funktionsevne i din hverdag.
Læs mere om lovguide, hjælpemidler og forbrugsgoder her

Hos Lemco kan du få vores træningscykler leveret samlet. For et lille ekstra beløb, kan du få os til at samle cyklen for dig hvis du ikke kan få en til at hjælpe…

Samlingen er let og tager kun ca. 15 min. Vi ser mange kunder der selv vælger at købe deres hjælpemidler på grund af den lange ventetid.

Hos Lemco går vi meget op i din tilfredshed, derfor har vi på mange af vores løsninger tilfredshedsgaranti.
Ring til os på tlf 33254002 og hør hvordan vi sikrer dig fuld tilfredshed med din cykel.