Dropfod

Dropfod giver mange forskellige symptomer og gener. Mange gange behøver man ikke at have alle, men blot et symptom, for at få diagnosticeret dropfod.

Når du bevæger din fod og tæer opad kalder man det dorsalfleksion.

Ved dropfod er denne fleksion meget svækket, og mange gange er fleksionen helt væk. Man har ikke evnen til at tæerne kan bøjes opad, og man føler at foden ‘hænger og dingler’ når man går.

Hvordan oplever du dropfod?

Når du har en dropfod oplever du sikkert at du har en manglende eller nedsat evne til at løfte foden op. Du kan have svært ved at løfte låret højt op samtidig med det kan være besværligt at bøje i knæet, når du går.

Når man har dropfod, trækker man typisk foden efter sig og en almindelig aktivitet som at, gå på trapper bliver hurtigt vanskeliggjort pga. den manglende kontrol af forfoden.

Når du bevæger din fod og tæer opad kalder man det dorsalfleksion. Ved dropfod er denne fleksion meget svækket, og mange gange er fleksionen helt væk. Man har ikke evnen til at tæerne kan bøjes opad, og man føler at foden ‘hænger og dingler’ når man går. Som patient med en dropfod har du ikke den normale ‘hæl-forfod-tæer kontakt med jorden i din gangfunktion.

Rissici ved dropfod

Dropfod er en lidelse der påvirker din gangfunktion og balancegang i sådan en form, at din almindelige gang bliver meget besværliggjort. Du kigger meget nedad når du har dropfod, og din skridtlængde bliver meget kort og uens.

Bestil Dictus Dropfodsbånd online

Vi er specialist i Dropfodsbånd. VI har alle størrelser på lager og leverer fra dag til dag.

Det er også muligt at få vejledning i vores showroom i Helsingør, hvor vi med glæde hjælper med både træningsløsninger og dropfodsbånd.